ΤΟΠΙΚΑ

Σε τεντωμένο σχοινί τοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ

σε-τεντωμένο-σχοινί-τοπικά-ο-συριζα-421033

Οι πολιτικές εξελίξεις και η συμφωνία προκαλούν τριγμούς στην κομματική οργάνωση

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ τοπικά. Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες σε πολιτικό επίπεδο με αφορμή τη συμφωνία με τους θεσμούς προκαλούν σοβαρούς κλυδωνισμούς με τους περισσότερους να μην αποκλείουν τη διάσπαση. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και ειδικότερα η Γραμματεία που είναι το συντονιστικό όργανο του καθοδηγητικού κομματικού οργάνου, δεν πρόκειται να συγκληθούν πριν ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Η αρχική εισήγηση ήταν να συγκληθεί το κομματικό όργανο αφού θα συνεδρίαζε πρώτα η Κεντρική Επιτροπή, οι εξελίξεις όμως τους πρόλαβαν καθώς χθες 109 μέλη της Κ.Ε. από τα 210 με κοινή τους ανακοίνωση ζητούσαν καταψήφιση της συμφωνίας και ενώ η Βουλή συνεδρίασε για να κυρώσει την επίμαχη απόφαση διά του πολυνομοσχεδίου.

Χθες μετά τον αναπληρωτή Συντονιστή Γ. Μπάλλα που διαχώρισε τη θέση του ζητώντας καταψήφιση της συμφωνίας, με δημόσια δήλωσή τους ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου των Δρόμων Συνεργασίας Νίκος Κανελλής και ο Κώστας Ιατρόπουλος, μέλη και οι δύο της Διεθνικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης «Ξεκίνημα» που αποτελεί μία τάση κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων ότι «η συμφωνία που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή σήμερα (σ.σ. χθες) ο Α. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα γύρω του αποτελεί ένα 3ο μνημόνιο, ένα νέο πακέτο σκληρών αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων το οποίο θα προστεθεί πάνω στα μνημόνια των προηγούμενων πέντε χρόνων».

Υποστηρίζουν ότι «η χώρα δένεται χειροπόδαρα και μετατρέπεται σε αποικία χρέους παραδομένη στις ορέξεις του Γερμανικού, Ευρωπαϊκού αλλά και ελληνικού μεγάλου κεφαλαίου» και ζητούν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν τη συμφωνία» επισημαίνοντας ότι πρέπει να ακολουθηθεί ο δρόμος της ρήξης με συγκεκριμένα μέτρα τα οποία υπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζόμενων – λαϊκών τάξεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συσχετισμοί στη Νομαρχιακή Επιτροπή είναι 15-10 υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να αποκλείεται αυτοί να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν από σήμερα και θα είναι άμεσα συνδεδεμένες με την έκβαση της ψηφοφορίας αλλά και τις πολιτικές αποφάσεις που θα λάβει ο πρωθυπουργός.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου