ΤΟΠΙΚΑ

Διάλογο για τη σύμβαση ΟΛΠ και COSCO

διάλογο-για-τη-σύμβαση-ολπ-και-cosco-851206

Παράθυρο διαλόγου για το θέμα της σύμβασης μεταξύ ΟΛΠ και COSCO άφησε τη Δευτέρα η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους όλων των ενδιαφερόμενων μερών.
Συγκεκριμένα, σε πεντάωρη συνάντηση με εκπροσώπους των Ελλήνων εφοπλιστών, τη διοίκηση του ΟΛΠ και το ΔΣ της ΠΝΟ, η κ. Κατσέλη επισήμανε ότι όλα τα ζητήματα θα λυθούν μέσω του διαλόγου και επιδίωξή της είναι να αποκατασταθεί η ηρεμία και η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού με στόχο το δημόσιο συμφέρον.
Ήδη, είπε χαρακτηριστικά η υπουργός, έχει συμφωνηθεί με την ΣΕΠ ΑΕ (θυγατρική COSCO) να ξεκινήσει άμεσα ουσιαστικός διάλογος σχετικά με όλα τα ζητήματα της παραχώρησης, ενώ τα αποτελέσματα του διαλόγου θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1 Οκτωβρίου 2009.
Είχε προηγηθεί η συνάντηση της κ. Κατσέλη με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, οι οποίοι της παρέδωσαν τους υπηρεσιακούς φακέλους που αφορούν την 35χρονη σύμβαση με την COSCO.
Η κ. Κατσέλη έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα των απλήρωτων ναυτικών των πλοίων της GA Ferries, τονίζοντας η καταβολή των δεδουλευμένων αποτελεί άμεση προτεραιότητα.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η ναυτιλία αποτελεί αιχμή του δόρατος της διεθνούς μας παρουσίας και της αναπτυξιακής μας δύναμης, κάτι που το νέο υπουργείο καλείται να υπηρετήσει.
Είπε ότι σε συνεργασία με όλους τους αρμοδίους φορείς θα προωθηθεί η ανάδειξη του Πειραιά σε ναυτιλιακό κέντρο, η αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών και των υπηρεσιών θαλασσίου τουρισμού, η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό με την προσέλκυση νέων στελεχών και κίνητρα για την παραμονή τους στο ναυτικό επάγγελμα και η ενίσχυση της ναυτιλιακής διπλωματίας με ενεργό ρόλο στους διεθνείς ναυτιλιακούς οργανισμούς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου