ΤΟΠΙΚΑ

Νεκρός 44χρονος σε φοβερό τροχαίο

νεκρός-44χρονος-σε-φοβερό-τροχαίο-851206

Παρέδωσε μαθήματα ζωής σε αναπηρικό καροτσάκι, στο οποίο καθηλώθηκε ύστερα από τροχαίο ατύχημα, σε ηλικία 25 ετών. Τότε μετά από μεγάλη μάχη γλύτωσε, ανέκτησε τις δυνάμεις του και πάλεψε με πείσμα σε όλους τους τομείς, με τους οποίους ασχολήθηκε: επαγγελματικό, αθλητικό, πολιτικό. Όμως από τη μοίρα έμελλε να χάσει τη ζωή του σε τροχαίο…

Ο Γιάννης Βλάχος, σε ηλικία 44 ετών, έχασε ακαριαία τη ζωή του σε τροχαίο χθες νωρίς το απόγευμα, στη Γατζέα. Στη μεγάλη στροφή μπροστά στο «Rivera» έχασε τον έλεγχο του αναπηρικού ΙΧ αυτοκινήτου που οδηγούσε. Το όχημα πήρε στροφή για το θάνατο…

Μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με σφοδρότητα στο μπροστινό μέρος φορτηγού. Το νήμα της ζωής κόπηκε τη στιγμή της σύγκρουσης. Τρία ακόμη άτομα, επιβάτες του ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Audi, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου. Ο ένας από τους επιβάτες, 43 ετών, κάτοικος Συκουρίου Λάρισας, διακομίσθηκε με ελαφρά τραύματα και οι άλλοι δύο για πρώτες βοήθειες.

Η παρέα των τεσσάρων ατόμων, ο 44χρονος και τρία ακόμη άτομα, επέστρεφαν στο Βόλο από την Άφησσο, όπου είχαν μεταβεί μεσημέρι Σαββάτου για καφέ. Το αυτοκίνητο ακολουθούσε την πορεία στον κάτω κλάδο της εθνικής οδού Βόλου-Ζαγοράς, όταν στη μεγάλη στροφή της Γατζέας, ο έλεγχος του οχήματος χάθηκε. Το αυτοκίνητο καρφώθηκε με δύναμη στο μπροστινό μέρος φορτηγού δημοσίας χρήσης, που εκείνη την ώρα, στις 4:50 μ.μ., κινούνταν στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας, με οδηγό 45χρονο, κάτοικο Ν. Ιωνίας.

Ο 44χρονος οδηγός του ΙΧ ανασύρθηκε νεκρός από το κουβάρι σιδηρικών στο οποίο μετατράπηκε το αυτοκίνητό του.
Τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος, σύμφωνα με το Τμήμα Τροχαίας Βόλου που ενεργεί προανάκριση, ήταν η είσοδος του ΙΧ στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Και οι δύο οδηγοί κυκλοφορούσαν νόμιμα τα οχήματα, ενώ φορούσαν ζώνες ασφαλείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό του περιβάλλον, η κηδεία του άτυχου Γιάννη Βλάχου θα γίνει σήμερα στις 4 μ.μ. από τον Ι.Ν. του Αγ. Δημητρίου.

Τότε είχε γλυτώσει…

Τραγική ειρωνεία: ο άτυχος 44χρονος είχε σωθεί από τροχαίο ατύχημα πριν από 19 χρόνια, στις Μηλιές, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε της πορείας του και έπεσε σε χαντάκι.
Από εκείνο το ατύχημα ο Γιάννης Βλάχος «έχασε» τα δύο κάτω άκρα του. Όμως, όταν επανέκτησε τις δυνάμεις του, δεν έχασε ούτε στιγμή το πάθος του για τη ζωή.
Ο Γιάννης Βλάχος, πρώτος ξάδερφος του γνωστού δικηγόρου και υποψηφίου βουλευτή Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ, είχε κατέλθει ως υποψήφιος στις νομαρχιακές εκλογές του 1998 με το ψηφοδέλτιο του Πάνου Σκοτινιώτη.
Αποτέλεσε παράδειγμα επιτυχημένου ελεύθερου επαγγελματία, ο οποίος «επιχείρησε» κάτω από συνθήκες αναπηρίας. Ως επαγγελματίας μεταφραστής δημιούργησε την ατομική επιχείρηση «Μετάφρασις» και αντίστοιχο δικτυακό τόπο, πλαισιωμένος από έναν μικρό πυρήνα πιστοποιημένων συνεργατών-πτυχιούχων μεταφραστών.

* Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου Γ. Βλάχου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου