ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιξε το 8ο Επιχειρηματικό Πανόραμα

ανοιξε-το-8ο-επιχειρηματικό-πανόραμα-851206

Πλήθος κόσμου, επιχειρηματίες, επαγγελματίες και μικρομεσαίοι καθώς και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του Επιχειρηματικού Πανοράματος που εγκαινιάστηκε χθες στα Πευκάκια, στο νέο χώρο που λειτουργεί για πρώτη φορά φέτος η έκθεση παραγωγικής φυσιογνωμίας του Νομού Μαγνησίας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τιμής ένεκεν για όλους αυτούς που υπηρέτησαν το θεσμό του Επιμελητηρίου στα 90 χρόνια της ύπαρξής του, τα εγκαίνια της φετινής έκθεσης έγιναν από κοινού με τους παλιούς προέδρους του Επιμελητηρίου, τους κ.κ. Μάκη Θεοδώρου, Άγγελο Αντωνίου, Γιάννη Αμοιρόγλου και Κώστας Λεβέντης (ο κ. Γιάννης Σαμαράς αποδέχτηκε μεν, αλλά δυστυχώς απουσιάζει στο εξωτερικό), τιμώντας στο πρόσωπά τους όλους τους παλιούς προέδρους και όλα τα μέλη των διοικήσεων του Επιμελητηρίου για την προσφορά τους και τους αγώνες τους.
Το Επιχειρηματικό Πανόραμα έχει γίνει πλέον θεσμός και αυτό διότι, όπως τόνισε χθες στα εγκαίνια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Γιώργος Σπηλιώπουλος, είναι η θέληση των συμμετεχόντων να καταδείξουν ότι οι επιχειρήσεις τους μπορούν να σταθούν στο διεθνή ανταγωνισμό, παράγοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας που διεκδικούν με αξιώσεις μια θέση σε κάθε αγορά.
«Αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα θέλουμε να εκπέμψουμε σήμερα από αυτό εδώ το χώρο, καθώς πιστεύουμε ότι ακόμη και σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία -με την βοήθεια όλων- μπορούμε και πρέπει να παλέψουμε για το καλό του τόπου μας. Και αυτή η έκθεση μάς δίνει την ευκαιρία να κάνουμε ένα από τα βήματα που απαιτούνται για να δώσουμε προοπτική στις επιχειρήσεις μας και κατ’ επέκταση στην οικονομία του τόπου μας επισήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην ομιλία του και αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που μαστίζει και την αγορά τόνισε: «Τα προβλήματα είναι πολλά και γνωστά στους περισσότερους. Αντί λοιπόν μοιρολατρικά να τα απαριθμούμε, θα ήταν προτιμότερο να αναζητούμε τις λύσεις που θα μας βγάλουν από το τούνελ της ύφεσης, δίνοντας μια ουσιαστική προοπτική ανάπτυξης στον τόπο μας. Είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι μας και πρώτος απ’ όλους ο επιχειρηματικός κόσμος ότι κλειδιά για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων στο μέλλον είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η εξωστρέφεια, οι νέες τεχνολογίες και οι καινοτόμες δράσεις. Αυτό είναι ένα πλέγμα δράσεων… που αφορά όλους μας. Αφορά όμως και την Πολιτεία, η οποία οφείλει και πρέπει να υιοθετήσει πολιτικές που θα απενοχοποιούν τη λέξη επιχειρηματικότητα και θα στηρίζουν ουσιαστικά τις επιχειρήσεις με σύγχρονους προσανατολισμούς.»
Τέλος έκανε επίσης αναφορά ο κ. Σπηλιόπουλος στους Μεσογειακούς Αγώνες και κατέθεσε μία σειρά από προτάσεις για την έξοδο από την κρίση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου