ΤΟΠΙΚΑ

Καλοκαιρινές πτήσεις από Βόλο για Ηράκλειο

καλοκαιρινές-πτήσεις-από-βόλο-για-ηρά-424994

Κάθε Πέμπτη και Σάββατο η αεροπορική σύνδεση Θεσσαλίας – Κρήτης

Δύο τακτικά δρομολόγια από το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου με προορισμό το Ηράκλειο, πραγματοποιεί από τις 2 Ιουλίου η Sky Express, ενώνοντας την Κεντρική Ελλάδα με την Κρήτη.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Η Sky Express έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα χιλιάδες ώρες πτήσεων, εκτελώντας αεροπορικά δρομολόγια ανάμεσα σε περισσότερους από 20 προορισμούς στην Ελλάδα, και έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά της με την ασφάλεια και με την άμεση εξυπηρέτηση των επιβατών.

Πρέβεζα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Κύθηρα, Ρόδος, Κώς, Σάμος, Μυτιλήνη, Χίος, Λήμνος, Σκύρος, Αλεξανδρούπολη, Σητεία, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και από 2 Ιουλίου ο Βόλος, προστέθηκε στο πρόγραμμα πτήσεων οι οποίες πραγματοποιούνται από το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη κ. Ευσταθίου, τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά τόσο προς το Ηράκλειο όσο και από το Ηράκλειο προς Νέα Αγχίαλο.

Με τιμή εισιτηρίου 99 ευρώ και διάρκεια πτήσης 1 ώρα και 30 λεπτά, η Sky Express πραγματοποιεί μια πτήση κάθε Πέμπτη (Αρ. πτήσης GQ147) με αναχώρηση 14.30 και αντίστοιχα κάθε Σάββατο με αναχώρηση στις 7 μ.μ.

Τα αεροσκάφη της εταιρείας διατίθενται εκτός από τις προγραμματισμένες πτήσεις και για πτήσεις charter είτε σε μεμονωμένους επιβάτες είτε σε γκρουπ.

Τα αεροσκάφη τα οποία εκτελούν τα δρομολόγια από Βόλο προς Ηράκλειο είναι τα ΑΤΡ42 και πρόσφατα η εταιρεία πρόσθεσε ένα ακόμη ATR42, χωρητικότητας 46 θέσεων, στο στόλο της.

«Συνεχίζουμε την πρωτοποριακή και ποιοτική παρουσία μας στον αεροπορικό χώρο τα 10 τελευταία έτη, με μεταφορικό έργο άνω των 60 χιλιάδων πτήσεων, με πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και προχωράμε μπροστά με περισσότερα αεροσκάφη και νέους προορισμούς. Ευχαριστούμε το επιβατικό μας κοινό, το οποίο μας στηρίζει και αναγνωρίζει κάθε νέα μας προσπάθεια. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για αυτή μας την επιτυχία και ελπίζουμε σύντομα να σας καλωσορίσουμε στις πτήσεις μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από την εταιρεία η οποία είναι η νικήτρια του ERA Silver Award 2014/15. (Βραβεύτηκε από το Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Αεροπορικών Εταιρειών (EUROPEAN REGION AIRLINE ASSOCIATION) με το Ασημένιο Βραβείο).

Διακινήθηκαν 83.788 επιβάτες το 2014 από τη Ν. Αγχίαλο

Με μεγάλη επιβατική κίνηση και συνολικά επτά αεροπορικές εταιρείες, ολοκληρώθηκε το 2014 για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, το οποίο αποτελεί τη σημαντικότερη πύλη εισόδου – εξόδου τουριστών για την Κεντρική Ελλάδα με τις φετινές εκτιμήσεις να περιορίζουν τον αριθμό των επιβατών.

Πέρυσι σημειώθηκαν 481 αφίξεις αεροσκαφών και συνολικά διακινήθηκαν 83.788 επιβάτες. Από αυτούς 35.500 αφορούν αφίξεις, 34.875 αναχωρήσεις και 13.413 διερχόμενοι από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Το 2013 διακινήθηκαν 74.000 επιβάτες και το 2012 διακινήθηκαν 89.500 επιβάτες. Αναλυτικότερα το καλοκαίρι του 2013 εξυπηρετήθηκαν 37.000 αναχωρήσεις και 37.000 αφίξεις επιβατών από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και το καλοκαίρι του 2012 εξυπηρετήθηκαν 44.500 αφιχθέντες και 45.000 αναχωρούντες επιβάτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου