ΤΟΠΙΚΑ

Ωράριο για την Κυριακή έβαλαν οι έμποροι του Βόλου

ωράριο-για-την-κυριακή-έβαλαν-οι-έμπορ-425020

Να αναλυθούν τα μέτρα περιμένει ο εμπορικός κόσμος

Λειτουργία των καταστημάτων από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι προτείνει στους εμπόρους που θα θελήσουν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους την Κυριακή, 19 Ιουλίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.

Στη συνεδρίαση χθες το μεσημέρι αποφασίστηκε να οριστεί συγκεκριμένο ωράριο, καθώς η κυριακάτικη εργασία δεν καταργήθηκε και η ερχόμενη Κυριακή συγκαταλέγεται στις επτά του χρόνου που είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα.

«Ενώ περιμέναμε να αλλάξει ο Νόμος και να καταργηθεί η κυριακάτικη εργασία σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ωστόσο αυτό δεν επετεύχθη. Μετά από έξι μήνες αναλγησίας απέναντι στο αίτημα του κλάδου και εφόσον ο Νόμος συνεχίζει να είναι σε ισχύ προτείνουμε σε όποιον επιθυμεί να ανοίξει το κατάστημά του να εργαστεί από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι» είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κώστας Τσέλιος.

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τελικά δεν πήρε αποφάσεις για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Ο κ. Τσέλιος είπε ότι «περιμένουμε να δούμε τη συμφωνία, η οποία θα υπογραφεί και θα δούμε πως θα κινηθούμε». Ωστόσο, ο ίδιος σημείωσε ότι «η συμφωνία είναι το λιγότερο κακό που πάθαμε από το να πτωχεύαμε».

Οπως εξήγησε, «τα περισσότερα μέτρα καταδικάζουν την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Αν όμως η κυβέρνηση κάνει τις σωστές αντιδράσεις, με τα μέτρα που θα αποφασίσει, το εμπόριο μπορεί να επιβιώσει.

Μην ξεχνάμε ότι το εμπόριο μαζί με την οικοδομή έχει χτυπηθεί περισσότερο απ’ όλους τους κλάδους καθ’ όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Το 30-40% της επιχειρηματικότητας οδηγήθηκε σε λουκέτο, ενώ το 60-70% των επιχειρήσουν που λειτουργούν σήμερα είναι προβληματικές» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Για την πρεμιέρα των εκπτώσεων, ο κ. Τσέλιος είπε ότι «η εμπορική αγορά δεν είχε κίνηση. Αν δεν αρχίσει το τραπεζικό πιστωτικό όριο να μεγαλώνει, θα δυσκολευτούμε πολύ» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου