ΤΟΠΙΚΑ

Δύο πνιγμοί σε μερικές ώρες στη Μαγνησία

δύο-πνιγμοί-σε-μερικές-ώρες-στη-μαγνησ-425159

Νεκροί ανασύρθηκαν ένας 72χρονος άνδρας και μία 75χρονη γυναίκα στις Αλυκές και στη Νέα Αγχίαλο

Την απώλεια δύο ανθρώπων από πνιγμό στις Αλυκές και τη Δημητριάδα χθες το πρωί με διαφορά μόλις μερικών ωρών θρηνεί ο Βόλος και η Μαγνησία. Πρόκειται για έναν 72χρονο άνδρα και μία 75χρονη γυναίκα, για τους οποίους δυστυχώς τα πληρώματα του ΕΚΑΒ που έσπευσαν επί τόπου δεν πρόλαβαν να κάνουν το παραμικρό καθώς ήδη είχαν καταλήξει.

Για τις ακριβείς συνθήκες και τα αίτια των πνιγμών το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου συνεχίζει την προανάκριση, λαμβάνοντας καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες των περιστατικών.

Ειδικότερα όπως έγινε γνωστό στις 8.30 το πρωί ο άτυχος 72χρονος εντοπίστηκε στην ακτή της παραλίας Αλυκών στο ύψος όπου είναι το Δημοτικό Αναψυκτήριο σε κοντινή απόσταση από τη θάλασσα νεκρός. Ηταν μόνος στην παραλία και μάρτυρες που τον είδαν κάλεσαν άμεσα σε βοήθεια.

Η γυναίκα του που ενημερώθηκε αργότερα φέρεται να είπε συντετριμμένη ότι δεν ήξερε μπάνιο. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, πάντως, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα όπως και αυτό του παθολογικού επεισοδίου. Ο 72χρονος καταγόταν από τη Νίκαια Πειραιά και βρισκόταν με τη σύζυγό του στη Μαγνησία για διακοπές, οι οποίες δυστυχώς κατέληξαν με τον πιο τραγικό τρόπο.

Στις 11.52 το πρωί το ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση για δεύτερο περιστατικό πνιγμού. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μία 75χρονη κάτοικο Φαρσάλων. Η σορός της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή της Δημητριάδας Ν. Αγχιάλου από παιδιά, τα οποία υπό καθεστώς πανικού καλούσαν σε βοήθεια.

Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν επίσης μόνη στην παραλία όταν αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και προφανώς παρά την προσπάθεια που κατέβαλε δεν κατάφερε να βγει στην ακτή.

Δυστυχώς δεν πρόκειται για τα μόνα περιστατικά με τραγική κατάληξη κατά το κολύμπι. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη η Μαγνησία συγκλονίστηκε από τον πνιγμό ενός ηλικιωμένου ανθρώπου στο Σουτραλί Αγριάς, ενώ ευτύχημα θεωρείται το γεγονός ότι κρατήθηκε στη ζωή την Κυριακή ηλικιωμένος που έχασε τις αισθήσεις του ενώ έκανε μπάνιο στη Μεγάλη Βελανιδιά στη Νέα Αγχίαλο.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών ενημερώνει για τις οδηγίες προς λουομένους των αρμοδίων Διευθύνσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, με σκοπό τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου