ΤΟΠΙΚΑ

Στον “αέρα” επιχειρήσεις στο κέντρο του Βόλου

στον-αέρα-επιχειρήσεις-στο-κέντρο-851206

Λύση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα προκύψουν από τη μετεγκατάσταση των καταστηματαρχών που σήμερα λειτουργούν στα οικοδομικά τετράγωνα που θα κατασκευαστεί η Πλατεία Πανεπιστημίου, αναζητούν ο Δήμος Βόλου και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας.
Οι καταστηματάρχες ζητούν παράταση μέχρι το Φεβρουάριο του 2008 για να εξασφαλίσουν νέα επαγγελματική στέγη, ενώ ο Δήμος τους πρότεινε παράταση μέχρι το Σεπτέμβριο του 2007.
Το θέμα απασχόλησε χθες τις δύο πλευρές σε συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο του Βόλου και όπου τέθηκαν όλες οι απόψεις. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό, γι΄ αυτό και θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου μετά τις 15 Απριλίου, προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
“Το πρόβλημα είναι σοβαρό και έχει κοινωνική και οικονομική διάσταση”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας κ. Αλ. Μαγαλιός.
Είναι αδύνατον να γίνει ρευστοποίηση και μετεγκατάσταση σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και με δεδομένο ότι υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα εξασφάλισης νέας επαγγελματικής στέγης στο κέντρο της πόλης.
Υπάρχουν καταστηματάρχες που έχουν συγκεκριμένες οικονομικές υποχρεώσεις μέχρι τέλος του 2007, παρατήρησε ο πρόεδρος του ΕΣΒΝ, όπως επιταγές που λήγουν το Δεκέμβριο και πρέπει να πληρωθούν. Το πρόβλημα είναι καθαρά κοινωνικό, κατέληξε ο κ. Μαγαλιός, δεν είναι απλά
27 επιχειρήσεις αλλά και 150 άτομα προσωπικό και ιδιοκτήτες που απασχολούνται σε αυτές τις επιχειρήσεις εδώ και σαράντα χρόνια.
Εκτιμώ ότι ο δήμαρχος Βόλου και το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσουν λαμβάνοντας υπόψιν τον ανθρώπινο παράγοντα, χωρίς κανείς να παραγνωρίσει τη σημαντικότητα του έργου.”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου