ΤΟΠΙΚΑ

Τα αδέσποτα ζώα

τα-αδέσποτα-ζώα-851206

Η πολιτική επικαιρότητα είναι φυσικό τις τελευταίες μέρες να μονοπωλεί την ατζέντα, σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, αφού αυτή αφορά στα πρώτα δείγματα γραφής από μία νέα Κυβέρνηση που επανέρχεται στην εξουσία μετά από έξι χρόνια, αλλά και όλα όσα συμβαίνουν στο μέχρι πρότινος κυβερνητικό κόμμα με τους διαγκωνισμούς στελεχών του, που ερίζουν και διαγκωνίζονται στα τηλεοπτικά «παράθυρα» τόσο για την ανάδειξη του νέου προέδρου, όσο και για την ανάδειξη των παραγόντων που οδήγησαν στην ήττα της περασμένης Κυριακής.
Μερικές φορές όμως, γεγονότα που επαναλαμβάνονται μονότονα και που αποτυπώνουν ανάγλυφα την ανικανότητα και τη διαχειριστική ανεπάρκεια των υπευθύνων ακόμη και για αυτονόητα ζητήματα, είναι εύλογο να προκαλούν οργή στους συμπολίτες και να αποτελούν αντικείμενο καθημερινής ειδησεογραφίας στον τοπικό Τύπο.
Ο λόγος για το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων στο Βόλο που έχει πάρει μορφή πανδημίας για να χρησιμοποιήσουμε μία… γλώσσα που είναι συμβατή με την επικαιρότητα των τελευταίων μηνών. Ποτέ άλλοτε τόσο μεγάλος αριθμός αδέσποτων ζώων δεν είχε κατακλύσει τους δρόμους του Βόλου. Οι αιτιάσεις που μπορούν να υπάρξουν ότι αυτή η διαπίστωση εμπεριέχει μία δόση υπερβολής και μη αντικειμενικής κριτικής, προφανώς υποδηλώνει ότι πριν την ανάληψη θέσεων ευθύνης οι σημερινοί υπεύθυνοι δεν… ζούσαν στο Βόλο, αλλά κάπου αλλού. Άγνωστο πού. Δεν διαφωνούμε ότι οι εξαγγελίες που έγιναν για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων και ότι τα μέτρα που ελήφθησαν υποκινήθηκαν από αγνά ελατήρια. Αυτό όμως δεν αλλάζει το αποτέλεσμα και την εικόνα που αντικρίζουν σήμερα όσοι κινούνται στην πόλη. Εκεί δηλαδή όπου αγέλες τετράποδων ανά πάσα στιγμή μπορούν να επιτεθούν σε οποιοδήποτε συμπολίτη ή επισκέπτη της περιοχής μας. Οργή, θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η σημερινή κατάσταση, με τους περισσότερους να αναρωτιούνται για το βαθμό ανικανότητας των υπευθύνων να διαχειριστούν ακόμη και τα πιο απλά και καθημερινά.
Μας πιπιλίζουν καθημερινά το μυαλό για τα σπουδαία και τα μεγάλα που θα δούμε για πολυδάπανα έργα από πόρους του ΕΣΠΑ και για «πράσινους» Μεσογειακούς Αγώνες Τι νόημα έχουν όλα αυτά όταν ο ίδιος ο πολίτης ή ο επισκέπτης δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής κάνοντας αμέριμνος τη βόλτα του στο εμπορικό κέντρο ή στην παραλία; Ποιες εντυπώσεις αποκομίζουν ερχόμενοι στο Βόλο οι χιλιάδες τουρίστες που ήλθαν φέτος στην περιοχή μας με τα κρουαζιερόπλοια; Τη χείριστη. Την ίδια δηλαδή που έχουν και οι πολίτες για τους υπεύθυνους που τους έχουν επιφορτίσει με την ευθύνη διαχείρισης των δημοτικών μας υποθέσεων…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου