ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησαν σήμερα οι εκπτώσεις στην εμπορική αγορά του Βόλου

ξεκίνησαν-σήμερα-οι-εκπτώσεις-στην-εμ-427559

Αρχισαν σήμερα, Δευτέρα, 13 Ιουλίου, και θα συνεχιστούν έως τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015, οι θερινές εκπτώσεις. Παρά το βεβαρυμμένο κλίμα, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας προτρέπει τους καταναλωτές να «ξεχάσουν» όσο αυτό είναι εφικτό τις κλειστές τράπεζες και τους περιορισμούς πρόσβασης στους λογαριασμούς τους και να εκμεταλλευτούν -και με τις πιστωτικές τους κάρτες- τις ευκαιρίες που αναμφίβολα θα υπάρξουν, κάνοντας φθηνές αγορές.

Εξάλλου, η αγορά διαθέτει επάρκεια προϊόντων σε ελκυστικές τιμές. Ωστόσο, οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν στα αγαθά να αναγράφεται η παλαιά και νέα μειωμένη τιμή των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.

Οι επαγγελματίες από την πλευρά τους, θα πρέπει να τηρήσουν πιστά την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Ειδικότερα για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου διαπιστώνεται η παράβαση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου