ΤΟΠΙΚΑ

Πληρωμές 1 εκατ. ευρώ σε πρώτες ύλες, προσωπικό, δημόσιο και ταμεία

πληρωμές-1-εκατ-ευρώ-σε-πρώτες-ύλες-προ-430911

Ανάσα για αγρότες και κτηνοτρόφους από την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου

Σημαντική «ανάσα» παρά την οικονομική ασφυξία λόγω της παρατεταμένης τραπεζικής αργίας από την ΕΒΟΛ προς αγρότες και κτηνοτρόφους.

Οπως ανακοινώθηκε χθες μετά από πολύ μεγάλες προσπάθειες που έγιναν αυτές τις δύο εβδομάδες, έγινε κατορθωτό χθες η ΕΑΣ Βόλου να πληρώσει τους κτηνοτρόφους για τον μήνα Ιούνιο, καθώς και τους αγρότες, οι οποίοι ήταν απλήρωτοι για 1.500 περίπου τόνους σιτάρια, που είχαν παραδώσει τις τελευταίες ημέρες και πριν το κλείσιμο των Τραπεζών.

Οι πληρωμές αυτές έγιναν διατραπεζικά, με κατάθεση δηλαδή στους λογαριασμούς των δικαιούχων. «Θεωρώ όμως σημαντικό να επισημάνω ότι κατορθώσαμε και δώσαμε στους αγρότες και κτηνοτρόφους το 25% από αυτά που είχαν να λαμβάνουν σε μετρητά. Είναι σημαντικό γιατί αντιμετώπισαν τις άμεσες ανάγκες τους, να βάλουν δηλαδή πετρέλαιο στα τρακτέρ τους, να αγοράσουν αγροεφόδια και ζωοτροφές για τα ζώα τους», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικητήτας Πρίντζος.

Επίσης, χθες πληρώθηκε το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και οι προμηθευτές, ενώ επίσης διασφαλίστηκε η προμήθεια πρώτης ύλης για την κατασκευή των υλικών συσκευασίας που χρειάζεται η ΕΒΟΛ, πληρωμές που συνολικά ήταν της τάξεως του 1 εκ ευρώ περίπου.

Τέλος, πληρώθηκαν κανονικά οι 150 εργαζόμενου της ΕΒΟΛ για τον μήνα Ιούνιο, ενώ επίσης καταβλήθηκε και το επίδομα αδείας σε μετρητά.

«Γενικώς για την Συνεταιριστική μας Οργάνωση ήταν όπως συνηθίζεται να λέγεται τελευταία “μια καλή μέρα σήμερα. Εύχομαι και ελπίζω την ερχόμενη Δευτέρα με τη βοήθεια του Θεού να μην ξανάρθουν σύννεφα στην πατρίδα μας», υπογράμμισε στη δήλωσή του ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου (ΕΑΣ Βόλου),κ.Νικήτας Πρίντζος .

ΒΑΣ. ΚΥΡ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου