ΤΟΠΙΚΑ

Αυξάνεται η ζήτηση στο «Δος ημίν»

αυξάνεται-η-ζήτηση-στο-δος-ημίν-430936

Επαγγελματίες ζητούν διακριτικά στήριξη ~ Σε κατάσταση αναμονής και ετοιμότητας η τοπική Εκκλησία για την κάλυψη έκτακτων αναγκών

Αύξηση παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στον αριθμό των σιτιζόμενων στο «Δος ημίν σήμερον», το οποίο προσφέρει 200 περίπου μερίδες φαγητό σε καθημερινή βάση, 365 μέρες το χρόνο, ενώ την ίδια στιγμή, επαγγελματίες, ζητούν με διακριτικότητα, τη συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας. Η αύξηση στην προσέλευση των σιτιζομένων στο «Δος ημίν» αποδίδεται εν μέρει στο προσωρινό «διάλειμμα» των υπόλοιπων Σπιτιών Γαλήνης της τοπικής Εκκλησίας λόγω θερινής περιόδου και κατά ένα ποσοστό στην κατάσταση αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων του κέντρου σίτισης απόρων του Αγίου Νικολάου, η αύξηση των αιτημάτων της θερινής περιόδου είναι αναμενόμενη λόγω των προαναφερθέντων, ενώ ταυτόχρονα εντείνεται η κατάσταση ετοιμότητας, λόγω των αιτημάτων που διατυπώνονται με διακριτικότητα από δεκάδες επαγγελματίες, οι οποίοι ανήκουν σε όλο το φάσμα της κοινωνικής δραστηριότητας.

Υπάρχουν νέες εισροές κόσμου στο «Δος ημίν», ενώ όπως αναφέρει ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου «γενικότερα επειδή ο ναός βρίσκεται στο κέντρο, γίνεται δέκτης όλων των προβλημάτων, όλων των κοινωνικών στρωμάτων και ρευμάτων και συμπαραστέκεται σε όλους».

Στο μεταξύ, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα, έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην καθημερινότητα του κόσμου, δεκάδων επαγγελματιών και εργαζομένων, οι οποίοι εκμυστηρεύονται στους ιερείς του ναού, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ή στο πλαίσιο της εξομολόγησης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η εικόνα που δημιουργήθηκε το τελευταίο, τουλάχιστον, εξάμηνο, δείχνει να χειροτερεύει για σημαντική μερίδα του κόσμου.

«Υπάρχουν άνθρωποι από όλο το φάσμα των επαγγελματικών δραστηριοτήτων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα, διατηρώντας, ωστόσο την εξωτερική τους εικόνα», όπως αναφέρει ο π. Χαρίλαος.

Αυτό που κατά βάση ζητούν με διακριτικότητα δεκάδες Βολιώτες «είναι ένα λόγο, για να έχει νόημα η ζωή τους έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα και από κει και πέρα γίνεται λόγος για υλικές ανάγκες από τις πιο άμεσες, που είναι το φαγητό πλέον, μέχρι πιο προχωρημένες, που είναι τα χρήματα», επισημαίνει ο προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου.

Καθοριστικής σημασίας παράγοντας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που ενδέχεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον, είναι η διατήρηση σε ικανοποιητικό επίπεδο, των αποθεμάτων στις αποθήκες του «Δος ημίν», τα οποία παρουσιάζουν διαρκή μείωση τη δεδομένη στιγμή, λόγω του γενικότερου κλίματος που επικρατεί. «Είναι λογικό να υπάρχει μείωση των αποθεμάτων, μέσα στο γενικότερο κλίμα της επιφυλακτικότητας που βιώνει ο κόσμος», υπογραμμίζει ο π. Χαρίλαος, για να προσθέσει ότι: «είμαστε σε ετοιμότητα, αλλά θα πρέπει να υπάρξει πανστρατιά για να γεμίσουμε τις αποθήκες του «Δος ημίν», προκειμένου να αντιμετωπιστεί διεξοδικά κάθε πρόβλημα. Τη δεδομένη, πάντως, στιγμή, είμαστε σε αναμονή, παρακολουθώντας τις εξελίξεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου