ΤΟΠΙΚΑ

Ο Πέτρος Τατσόπουλος στη «Χάρτα»

ο-πέτρος-τατσόπουλος-στη-χάρτα-851206

Ο γνωστός συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο – καφενείο «Χάρτα» (Σκενδεράνη 16Α-Β, Βόλος, τηλ.: 2421033250), όπου θα παρουσιάσει το βιβλίο του “Ο Σίσυφος στο μπαλκόνι” (Εκδόσεις Μεταίχμιο). Η παρουσίαση απευθύνεται σε παιδιά (κάθε ηλικίας – και στους γονείς!). Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στο συγγραφέα και να γνωρίσουν το βιβλίο του μέσα από απλές δραστηριότητες – παιχνίδια. Συντονίζει η εκπαιδευτικός Νατάσα Ανδρίτσου.
Όταν η Κυβέλη μαζεύει από το δρόμο έναν αδέσποτο γάτο, η ζωή και των δύο μοιάζει να αλλάζει προς το καλύτερο. Η Κυβέλη συντετριμμένη από το διαζύγιο των γονιών της, βρίσκει παρηγοριά στο χαρισματικό κατοικίδιό της, τον Σίσυφο, ο οποίος τρελαίνεται για τα σοφά βιβλία της. Ο Σίσυφος, που έχει βαρεθεί τα στριμμένα παιδιά, τα επιθετικά σκυλιά και τις μοναχικές γριούλες, ανακαλύπτει επιτέλους ένα ασφαλές καταφύγιο στο σπίτι της Κυβέλης. Όμως τι συμβαίνει όταν η Κυβέλη ερωτεύεται έναν μύωπα, μαλθακό συμμαθητή της, αλλεργικό στις γάτες; Μήπως τα βάσανα του Σίσυφου ξεκινούν από την αρχή, όπως και του μυθικού συνονόματού του; Μια τρυφερή ιστορία για παιδιά κάθε ηλικίας.
Ο Πέτρος Τατσόπουλος γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1959. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες. Εργάστηκε ως ασκούμενος κοινωνικός λειτουργός, σεναριογράφος, δημοσιογράφος, σύμβουλος εκδόσεων και παρουσιαστής στη δημόσια τηλεόραση της εκπομπής βιβλίου Πνεύμα Αντιλογίας. Έχει εκδώσει δεκαέξι βιβλία. Ανάμεσά τους: Οι Ανήλικοι (1980), Το παυσίπονο (1982), Η καρδιά του κτήνους (1987), Η πρώτη εμφάνιση (1994), Τιμής ένεκεν (2004), Η καλοσύνη των ξένων (2006). Ο Σίσυφος στο μπαλκόνι (2008) είναι το πρώτο του βιβλίο για παιδιά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου