ΤΟΠΙΚΑ

Με «απώλειες» άνοιξε το παζάρι του Βόλου

με-απώλειες-άνοιξε-το-παζάρι-του-βόλ-432746

Μόνο το 1/3 των εμπόρων έστησε την πραμάτεια του – Σε πλήρη ανάπτυξη λούνα παρκ, ψησταριές, χαλβάδες

Με… απώλειες άνοιξε χθες τις πύλες του το παζάρι του Βόλου, που θα διαρκέσει έως και την ερχόμενη Τρίτη 14 Ιουλίου. Η τραπεζική αργία είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό τμήμα της εμποροπανήγυρης να λειτουργήσει την πρώτη ημέρα μόλις με το 1/3 των μικροπωλητών. Από το σύνολο των 330 θέσεων, μόλις στις 110 στήθηκαν πάγκοι και εκτίθεται εμπόρευμα και κυρίως σε γωνιακά πόστα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σήμερα αναμένονται άλλοι δέκα μικροπωλητές που θα καλύψουν 30 – 50 θέσεις. Οι συγκεκριμένοι πωλητές τελείωσαν χθες από πανηγύρι στο οποίο συμμετείχαν και αναμένεται σήμερα να ενισχύσουν την εμπορική «γειτονιά» του παζαριού.

Ωστόσο οι περισσότεροι σχεδόν τα 2/3 απ’ όσους είχαν καταθέσει αιτήσεις και έκλεισαν θέσεις, δεν κατάφεραν να φθάσουν στο Βόλο. «Είχαμε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους. Αλλοι φοβήθηκαν, άλλοι δεν είχαν ρευστό να αγοράσουν εμπόρευμα, άλλοι είχαν εμπόρευμα αλλά δεν μπορούσαν να καλύψουν το κόστος της μεταφορικής, κάποιοι ακόμη και να βάλουν βενζίνη στα αυτοκίνητά τους», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΑΝΕΒΟ, Ανδρέας Ζέρβας.

Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Μικροπωλητών Ελλάδος, κ. Δημήτρη Ψύκο, «αρκετοί ήταν εκείνοι που φοβήθηκαν να αφήσουν την εστία τους και να έρθουν στην επαρχία». «Δυστυχώς μας χτύπησε η κρίση», πρόσθεσε ο ίδιος περιγράφοντας τους σκοπέλους που θα έπρεπε να υπερπηδήσει ένας μικροπωλητής για να καταφέρει να δραστηριοποιηθεί στο παζάρι του Βόλου. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν με τις προμήθειες. Εχουμε μικροποσά στην τράπεζα με τα οποία κάθε φορά αγοράζουμε εμπόρευμα. Οταν τα παίρνουμε 60 – 60 ευρώ τι να πρωτοκάνουμε; Να αγοράσουμε εμπόρευμα, να μισθώσουμε μεταφορικές εταιρείες, να βάλουμε βενζίνη στα αυτοκίνητά μας για να μετακινηθούμε; Οσοι είχαν εμπόρευμα στις αποθήκες, μπόρεσαν να έρθουν. Οι υπόλοιποι έμειναν στις εστίες τους. Ολοι ζητάνε τοις μετρητοίς και προ-πληρωμή. Οι χονδρέμποροι, οι μεταφορικές», ανέφερε ο ίδιος.

Ο κ. Ψύκος πάντως ελπίζει το παζάρι να δουλέψει και οι ίδιοι να καταφέρουν να βγάλουν το μεροκάματο.

Πάντως χθες, με το άνοιγμα των πυλών της εμποροπανήγυρης κι ενώ αρκετοί πάγκοι στήνονταν εκείνη την ώρα, αρκετοί ήταν οι επισκέπτες που μαζί με τα παιδιά τους έσπευσαν να κάνουν βόλτα στο παζάρι.

Σε πλήρη ανάπτυξη λειτουργούν τα τμήματα με τους παραδοσιακούς χαλβάδες (17 στον αριθμό), τις ψησταριές (9 συνολικά) αλλά και το λούνα παρκ που περιλαμβάνει 23 παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Σημειώνεται ότι στο χώρο υπάρχουν τουαλέτες (έξι γυναικείες, έξι ανδρικές, νιπτήρες και καθρέφτες), εγκαταστάθηκαν επίσης 8 βρύσες για τις ανάγκες των επισκεπτών και πέριξ της έκτασης της εμποροπανήγυρης υπάρχει χώρος στάθμευσης, δυναμικότητας περίπου 400 αυτοκινήτων.

Δρομολόγια λεωφορείων

Για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους, η πρόσβαση στο παζάρι θα είναι εφικτή και μέσω των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ, με το οποίο ο Δήμος Βόλου, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της εμποροπανήγυρης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, Παν. Γιόλα, την πρόσβαση στο παζάρι εξυπηρετούν δύο αστικές γραμμές λεωφορείων, η Νο 2 και η Νο 9. Τα λεωφορεία της γραμμής Νο 2 κάνουν στάση απέναντι από την κεντρική είσοδο του πρώην Πολυκλαδικού και στην πάνω πλευρά του και τα λεωφορεία της γραμμής Νο 9 ακριβώς μπροστά από το Κλειστό της Ν. Ιωνίας. Τα μεν λεωφορεία της γραμμής Νο 2 εκτελούν δρομολόγια κάθε 12 λεπτά, τα δε της γραμμής Νο 9 ανά μισή ώρα.

Σε περίπτωση που η προσέλευση είναι μεγάλη, το Αστικό ΚΤΕΛ είναι έτοιμο είτε να αναμορφώσει το πρόγραμμα των δρομολογίων είτε να δρομολογήσει επιπλέον λεωφορεία.

Το λούνα παρκ λειτουργεί με 23 παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους

Τα 2/3 των θέσεων που προορίζονταν για εμπορικούς πάγκους είναι άδεια

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου