ΤΟΠΙΚΑ

6 στα 6 ο Παναθηναϊκός και στην κορυφή

6-στα-6-ο-παναθηναϊκός-και-στην-κορυφή-851206

Ακλόνητος στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας παρέμεινε ο Παναθηναϊκός, συντρίβοντας 4-0 της Λάρισα στο ΟΑΚΑ φτάνοντας τις έξι νίκες σε ισάριθμα ματς. Εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο δεύτερο μέρος από τους «πράσινους». Ο Βύντρα με πλασέ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και ο Κατσουράνης με κεφαλιά-ψαράκι εκτός περιοχής (!) στο 66’ άνοιξαν το δρόμο προς τη νίκη. «Κερασάκι» στην τούρτα τα γκολ του αναγεννημένου Σισέ στο 70’ και στο 86’. Δύο δοκάρια με Τουάμα και Ρομέου είχαν οι Θεσσαλοί.

Ένα απ’ τα χειρότερα 45λεπτα στο φετινό πρωτάθλημα πραγματοποίησε στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» ήταν προβλέψιμοι και έδειχναν να μην μπορούν να βάλουν σε μια σειρά τα πράγματα και να επιτεθούν οργανωμένα, ώστε να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ. Χρειάστηκε να περάσουν 15 λεπτά ώστε να αφυπνιστούν, αφού οι Λαρισινοί, παρότι παρατάχθηκαν πιο συντηρητικά σε σχέση με προηγούμενα τους παιχνίδια, κυκλοφορούσαν αρχικά τη μπάλα καταγράφοντας μάλιστα δύο καλές στιγμές με τους Ααράμπ και Ντε Νίγκρις.
Ένας τελείως διαφορετικό πρόσωπο παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος. Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά, διάστημα το οποίο η Λάρισα άγγιξε την ισοφάριση με σουτ του Τουάμα στο 50΄ που χτύπησε στο δοκάρι, οι «πράσινοι» ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, πίεσαν ασφυκτικά τους Θεσσαλούς και έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.
Στο διαβολικό ημίχρονο που περίμενε την ομάδα του Ουζουνίδη, οι γηπεδούχοι δεν έμειναν στις πολλές ευκαιρίες και στο 66΄ ο Κατσουράνης με κεφαλιά ψαράκι έξω απ’ την περιοχή «κρέμασε» τον Μάλαρτζ γκολ που έδωσε το σύνθημα για να έρθουν και τα υπόλοιπά…. Απ’ το «πάρτι» που επικράτησε στο δεύτερο 45λεπτο δεν θα μπορούσε να απέχει ο Σισέ που είχε και ένα επιπλέον κίνητρο… Ο Γάλλος με κοντινή προβολή από την κεφαλιά του Καντέ στο 69΄ έκανε το 3-0 και βγάζοντας τη φανέλα του έδειξε τον ουρανό αφιερώνοντας το στον πατέρα του, ενώ άκουσε ρυθμικά για μια ακόμα φορά το όνομα του απ’ την κερκίδα που της χάρισε το πρώτο του φετινό γκολ στο ΟΑΚΑ (σ.σ. και δεύτερο συνολικά).
Η ομάδα του κάμπου έχοντας αποδεχτεί την ήττα, βγήκε μπροστά προσπαθώντας να μαζέψει το εύρος της ήττας όμως στο 71΄ στάθηκε άτυχη για δεύτερη φορά, αφού το σουτ του Ρομέου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα.

Το δεύτερο γκολ του Σισέ στο πρωτάθλημα, τον απελευθέρωσε απ’ το άγχος και φρόντισε να ολοκληρώσει το δικό του ξέσπασμα με δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 87΄, όπου με υποδειγματικό δυνατό πλασέ έστειλε για τέταρτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Μάλαρτζ. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Παναθηναϊκό πολλαπλά κερδισμένο, μιας και επέστρεψε στην κορυφή, διατήρησε το απόλυτο, απέδωσε εξαιρετική μπάλα στο δεύτερο και ο Σισέ βρήκε τον εαυτό του στη μεγαλύτερη φετινή νίκη της ομάδας του.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Μπιέρσμιρ, Σαριέγκι (22 Γκάμπριελ), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (75 Ρουκάβινα), Καραγκούνης (61 Νίνης), Λέτο, Σισέ

ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μελίσσης, Νταμπίζας, Μπουκουβάλας, Κατσιαρός, Φερέιρα (63 Μετίν), Ααράμπ, Ρομέου (73 Ρομέου), Σίμιτς (73 Σιατραβάνης), Τουάμα, Ντε Νίγκρις

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου