ΤΟΠΙΚΑ

Πάγωσαν οι συζητήσεις για προσλήψεις σε ΠΕΔΥ και ΕΟΠΥΥ

πάγωσαν-οι-συζητήσεις-για-προσλήψεις-434392

Λόγω των εξελίξεων και της στασιμότητας

Και ενώ τόσο στο ΠΕΔΥ στα πολυιατρεία του Βόλου, όσο και στον ΕΟΠΥΥ περίμεναν να ενισχυθούν με προσωπικό, οι πολιτικές εξελίξεις και η στασιμότητα στα θέματα της οικονομίας λόγω της κρίσης που έχει δημιουργηθεί έχουν παγώσει επ’ αόριστον τις προσλήψεις.

Την ίδια ώρα στις υγειονομικές υπηρεσίες ο όγκος δουλειάς έχει αυξηθεί λόγω της εντάξεως στον ΕΟΠΥΥ όλων σχεδόν των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι ανάγκες εξάλλου σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι πολλές καθώς οι προβλεπόμενες 25 θέσεις δεν έχουν καλυφθεί, ωστόσο οι όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει κατέληξαν στο κενό και ειδικότερα εξαιτίας διαθεσιμοτήτων και κινητικότητας που ουσιαστικά έχει παγώσει κάθε παρόμοιο αίτημα των υπαλλήλων.

Οι προβλεπόμενες θέσεις υγειονομικού προσωπικού από τον οργανισμό λειτουργίας στην Υγειονομική Μονάδα του ΙΚΑ που ανήκει πλέον στον ΕΟΠΥΥ είναι 92 από τις οποίες ωστόσο σε ισχύ είναι περίπου 60 με αρκετούς υπαλλήλους να είναι έτοιμοι για συνταξιοδότηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα κενά που θα δημιουργηθούν.

Στο ΠΕΔΥ αντίστοιχα η προαναγγελία προσλήψεων 900 γιατρών σε όλη την Ελλάδα έχει παγώσει με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γίνεται όλο και πιο ασφυκτικό.

Στα πολυϊατρεία του Βόλου είναι επιτακτική ανάγκη για την άμεση πρόσληψη παθολόγων, παιδιάτρων, ωτορινολαρυγγολόγων, οφθαλμίατρων και καρδιολόγων όπου παρατηρούνται οι σοβαρότερες ελλείψεις. Οι συγκεκριμένες ειδικότητες θεωρούνται οι πιο νευραλγικές αλλά και σε πρώτη ζήτηση από τους ασφαλισμένους, όσο λειτουργούσαν τα ιατρεία του πρώην ΕΟΠΥΥ.

Οι περισσότεροι ωστόσο από τους συγκεκριμένους γιατρούς που απασχολούνταν αρχικά στο πρώην ΙΚΑ και μετά στον ΕΟΠΥΥ δεν κατέθεσαν αίτηση και προτίμησαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται κενά στο ΠΕΔΥ που πρέπει να καλυφθούν καθώς πλέον στα πολυιατρεία προσέρχονται οι ασφαλισμένοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων ανεξαιρέτως μετά τη συγχώνευση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου