ΤΟΠΙΚΑ

«Κατάθεση ψυχής» και χρημάτων στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής

κατάθεση-ψυχής-και-χρημάτων-στο-κέν-434403

Από Γερμανό υπήκοο που βρέθηκε στην περιοχή για την αγορά υγειονομικού υλικού – Αυξάνεται διαρκώς το αίσθημα αλληλεγγύης από ξένους τουρίστες που θέλουν να βοηθήσουν

Κατάθεση ψυχής και ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού για τα σημερινά δεδομένα, από Γερμανό πολίτη στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής προκειμένου να καλυφθούν δαπάνες σε υγειονομικό υλικό αλλά και άλλες ανάγκες, έρχεται να καταδείξει ότι η κρίση στην ελληνική κοινωνία έχει ξυπνήσει έντονα το αίσθημα της αλληλεγγύης. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα σύμφωνα με τη διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής πληθαίνουν τέτοιες πράξεις αλληλεγγύης κυρίως από τουρίστες της περιοχής αλλά και γιατρούς του εξωτερικού.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Την πιο ευχάριστη έκπληξη ένιωσαν προχθές γιατροί και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, όταν το κατώφλι του Κέντρου, διάβηκε ένας μεσήλικας Γερμανός υπήκοος που ζητούσε να συναντήσει τον εκπρόσωπο της Διεύθυνσης. Ο λόγος ιδιαίτερα σημαντικός, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, όταν ο ξένος επισκέπτης, επέδωσε από το υστέρημά του όπως είπε, ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για τα σημερινά δεδομένα , λέγοντας ότι «σε τούτη τη δύσκολη ώρα που όλοι πιέζουν την Ελλάδα με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, εκείνος θέλω να βοηθήσω τους Ελληνες για να μη σπάσει η ανθρώπινη αλυσίδα».

Η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ελένη Σωλήνη και το προσωπικό ευχαρίστησαν εκ μέρους και όλων των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου, τον δωρητή για την ευγενική του χειρονομία, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μία σημαντική προσφορά που θα αξιοποιηθεί όπως ζήτησε και εκείνος για την προμήθεια υγειονομικού υλικού.

«Ηταν μία κίνηση που πραγματικά μας συγκίνησε» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Σωλήνη, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία σημαντική έξαρση ανάλογων προσφορών κυρίως από ξένους τουρίστες και επισκέπτες του Νοτίου Πηλίου που με αυτόν τον τρόπο θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και την υποστήριξή τους στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Εχουν όμως και ένα άλλο νόημα -σύμφωνα με την κ. Σωλήνη- αυτό της έκφρασης εμπιστοσύνης προς τη δημόσια υγεία και το ΕΣΥ, καθώς όπως παρατηρεί η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας, σε πολλές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί, ότι υπήρξαν ξένοι τουρίστες που ζήτησαν τη συνδρομή του Κ.Υ. Αργαλαστής για ζητήματα υγείας που αντιμετώπισαν και όταν τους παρασχέθηκε ουσιαστική ιατρική φροντίδα, μόνοι τους παραδέχτηκαν ότι « η εικόνα που είχαν για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα με αυτό που τελικά αποκόμισαν ως προσωπική εμπειρία είναι μέρα με τη νύχτα». Ετσι πολλοί θέλησαν να εκφράσουν αυτή την ικανοποίησή τους, προσφέροντας χρήματα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την προμήθεια υγειονομικού υλικού αλλά και άλλων αναλώσιμων που έχει ανάγκη το Κέντρο Υγείας.

Θα πρέπει εξάλλου να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα διάθεση να βοηθήσουν με διάφορους τρόπους το Κέντρο Υγείας έχουν εκφράσει ακόμη και γιατροί του εξωτερικού, από την Αυστρία και την Ολλανδία, θέλοντας έτσι να συνδράμουν, εθελοντικά σε μία δύσκολη περίοδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου