ΤΟΠΙΚΑ

Δημιουργικές δράσεις για 700 παιδιά

δημιουργικές-δράσεις-για-700-παιδιά-435803

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για τις επτά κατασκηνωτικές περιόδους στον Αγιο Λαυρέντιο

Επτακόσια περίπου παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν στις φετινές κατασκηνωτικές δράσεις της Μητρόπολης Δημητριάδος, που χωρίζονται σε επτά περιόδους και «φιλοξενούνται» στον Αγιο Λαυρέντιο του Πηλίου. Η πολύ μεγάλη ζήτηση που σημειώθηκε, οδήγησε τους υπευθύνους στην προσθήκη μιας επιπλέον περιόδου, προκειμένου να έχουν όλα τα παιδιά που ενδιαφέρονται, τη δυνατότητα να απολαύσουν τη χαρά της κατασκήνωσης και την επικοινωνία με άλλα, συνομήλικα παιδιά.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος αγοριών Δημοτικού στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στον Αγιο Λαυρέντιο Πηλίου, που διήρκεσε από τις 29 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου.

Τη σκυτάλη παρέλαβαν τα κορίτσια του Δημοτικού, με τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό της ενάρξεως της δεύτερης περιόδου. Υπεύθυνοι είναι ο π. Βασιλείος Αδάμ και η πρεσβυτέρα Λαμπρινή Λουλουδάκη. Ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε και αντάλλαξε εμπειρίες με τα παιδιά, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως όλους τους υπευθύνους, τα στελέχη και τις κυρίες που βοηθούν στην κουζίνα για την εθελοντική τους προσφορά και για το έργο διακονίας που διατελούν.

Η φετινή κατασκηνωτική περίοδος χαρακτηρίζεται από το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γονέων και παιδιών, ενώ παράλληλα άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι θέσεις των παιδιών καλύφθηκαν νωρίτερα από προηγούμενες χρονιές, γεγονός που αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία καλύπτει τις ανάγκες πολλών οικογενειών της Μαγνησίας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου