ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει αύριο το παζάρι του Βόλου

ανοίγει-αύριο-το-παζάρι-του-βόλου-436096

Σήμερα θα είναι έτοιμο και το Λούνα Παρκ – Αναμένονται εκατοντάδες επισκέπτες

Αντίστροφα για την έναρξη της λειτουργίας του μετρά το παζάρι του Βόλου, που ετοιμάζεται να αναβιώσει σε έκταση απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, στη Νέα Ιωνία. Η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη, ανοίγει τις πύλες της αύριο το βράδυ και αναμένεται -έστω και στην κρίσιμη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε- να προσελκύσει εκατοντάδες καταναλωτές.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η εμποροπανήγυρη, που επιστρέφει μετά από τρία χρόνια σχεδόν, θα λειτουργήσει για μία εβδομάδα από αύριο, Τετάρτη 8 έως και την Τρίτη 14 Ιουλίου. Θα λειτουργεί από το απόγευμα έως αργά το βράδυ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βόλου κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τη λειτουργία του Λούνα Παρκ έναντι τιμήματος 40.000 ευρώ.

Είναι έτοιμες επίσης οι θέσεις για τον παραδοσιακό χαλβά, τις ψησταριές και το εμπορικό τμήμα. Συνολικά αναμένεται να στηθούν περίπου 300 πάγκοι στο εμπορικό τμήμα, θα υπάρχουν 20 θέσεις για χαλβά και λουκουμάδες και 9 θέσεις για ψησταριές.

Ο χώρος έχει διαμορφωθεί πλήρως: έχει γίνει ξεχορτάριασμα, καθαρισμός, ενώ το εγκαταλειμμένο κτίριο απέναντι από το Πανθεσσαλικό φιλοξενεί τουαλέτες (έξι γυναικείες, έξι ανδρικές, νιπτήρες και καθρέφτες). Εγκαταστάθηκαν επίσης 8 βρύσες για τις ανάγκες των επισκεπτών.

Πέριξ της έκτασης της εμποροπανήγυρης υπάρχει χώρος στάθμευσης, δυναμικότητας περίπου 400 αυτοκινήτων.

Δρομολόγια λεωφορείων

Για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους, η πρόσβαση στο παζάρι θα είναι εφικτή και μέσω των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ, με το οποίο ο Δήμος Βόλου, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της εμποροπανήγυρης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, Παν. Γιόλα, την πρόσβαση στο παζάρι εξυπηρετούν δύο αστικές γραμμές λεωφορείων, η Νο 2 και η Νο 9. Τα λεωφορεία της γραμμής Νο 2 κάνουν στάση απέναντι από την κεντρική είσοδο του πρώην Πολυκλαδικού και στην πάνω πλευρά του και τα λεωφορεία της γραμμής Νο 9 ακριβώς μπροστά από το Κλειστό της Ν. Ιωνίας. Τα μεν λεωφορεία της γραμμής Νο 2 εκτελούν δρομολόγια κάθε 12 λεπτά, τα δε της γραμμής Νο 9 ανά μισή ώρα.

Σε περίπτωση που η προσέλευση είναι μεγάλη, το Αστικό ΚΤΕΛ είναι έτοιμο είτε να αναμορφώσει το πρόγραμμα των δρομολογίων είτε να δρομολογήσει επιπλέον λεωφορεία.

Πάντως από το Δήμο Βόλου αναμένεται μεγάλη επισκεψιμότητα στην εμποροπανήγυρη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου