ΤΟΠΙΚΑ

Ο κόσμος… ψήφισε ποδόσφαιρο!!!

ο-κόσμος-ψήφισε-ποδόσφαιρο-851206

Ο κόσμος τελικά ψήφισε ποδόσφαιρο και το δεδομένο είναι ένα και απλό: Η έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, που άρχισε το Σάββατο με τη διεξαγωγή τριών παιχνιδιών και ολοκληρώνεται σήμερα με άλλους πέντε, είναι η πρώτη στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της χώρας που διεξάγεται ενώ υπάρχει και εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης.
Χώρια που μένει στην ιστορία, αφού η συγκεκριμένη 6η αγωνιστική ξεκίνησε με άλλον πρωθυπουργό και θα ολοκληρωθεί με άλλον!

Δίχως αμφιβολία το σημερινό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή (στις 7 το βράδυ στην Τούμπα) είναι αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο από κάθε άλλο ματς της αγωνιστικής. Με τα αποτελέσματα να μην είναι όχι και τόσο επιτυχημένα και για τους δύο, άπαντες αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα που έχει η σημερινή αναμέτρηση.

Ωστόσο την ίδια στιγμή και οι άλλες τέσσερις αναμετρήσεις που συμπεριλαμβάνει το πρόγραμμα έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία. Ιδιαίτερα αυτή του Παναθηναϊκού με τη Λάρισα στο Ολυμπιακό Στάδιο (21.15, απευθείας Novasports).

Οι «πράσινοι», που είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις την περασμένη Πέμπτη στο Βουκουρέστι με τη Ντινάμο για το Europa League, θέλουν να συνεχίσουν το αήττητο σερί τους στο ξεκίνημα της σεζόν που τους έχει φέρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και να επιβεβαιώσουν τον χαρακτηρισμό που τους έχει δοθεί ως ενός εκ των ακλόνητων φαβορί για τον φετινό τίτλο.
Στον αντίποδα οι Λαρισαίοι έχουν αρχίσει τη χρονιά με άσχημα αποτελέσματα, τόσο εντός όσο εκτός έδρας, και επιζητούν μια… νέα αφετηρία ανάκαμψης, που θα τους επιτρέψει να πάρουν ανάσα από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Την ίδια ώρα που θα διεξάγεται το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, η ΑΕΚ, η οποία επίσης είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις την προηγούμενη Πέμπτη για το Europa League (με την Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ), καλείται να βρει τον χαμένο αγωνιστικό της εαυτό σε μια έδρα δύσκολη για κάθε ομάδα. Η SKODA Ξάνθη που την φιλοξενεί (7 το βράδυ, ΝΕΤ) με τον Γ. Μαντζουράκη πλέον στην τεχνική καθοδήγηση για παραπάνω από δέκα ημέρες, ασφαλώς αποτελεί αντίπαλο σκληρό και ανταγωνιστικό. Το αν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και οι παίκτες του θα βρουν τρόπο να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα τους έχουν προκαλέσει οι απώλειες των περασμένων εβδομάδων, παραμένει γρίφος.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει στις 16.45 (αμφότερες σε απευθείας μετάδοση από το Novasports) με τις αναμετρήσεις του Αστέρα με τον Εργοτέλη, στην Τρίπολη και του Πανιωνίου με τον Ατρόμητο, στη Νέα Σμύρνη.
Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής:
Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης 16:45 (Novasports 2)
Πανιώνιος-Ατρόμητος Αθηνών 16:45 (Novasports 1)
ΠΑΟΚ-Ηρακλής 19:00 (Novasports 1)
Skoda Ξάνθη-ΑΕΚ 19:00 (ΝΕΤ)
Παναθηναϊκός-Λάρισα 21.15 (Novasports 1)

Τι έγινε το Σάββατο…

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3
Με γκολ των Οσκαρ, Ντουντού και Ντιόγκο, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» από το ημίχρονο με 3-0 τον Λεβαδειακό και βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ευελπιστώντας σε «δώρο» της Λάρισας για να παραμείνει μόνος πρώτος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΚΑΒΑΛΑ 2-1
Στο ντέρμπι των νεοφώτιστων μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και της Καβάλας, οι Ηπειρώτες αναδείχθηκαν νικητές με 2-1, χάρη στα γκολ του Σαϊτιώτη, ενώ οι «Αργοναύτες» μείωσαν στο φινάλε με τον Ιωάννου.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ 1-1

Τον πρώτο του βαθμό στην φετινή Σούπερ Λίγκα πανηγύρισε ο Πανθρακικός, που αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Αρη στην Κομοτηνή. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το πέναλτι του Φαγιάρδο, όμως οι «κίτρινοι» ισοφάρισαν με την «καραμπόλα» του Φλάβιο.

Η επόμενη αγωνιστική (7η)

Σάββατο 17/10

Εργοτέλης-Άρης 16:45 (ΣΚΑΪ)
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 19:00 (ΝΕΤ)
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (Novasports 1)

Κυριακή 18/10

Ατρόμητος-Λεβαδειακός 16:45 (Novasports)
Λάρισα-Skoda Ξάνθη 16:45 (Novasports)
Ηρακλής-Πανιώνιος 19:00 (Novasports 2)
Καβάλα-Παναθηναϊκός 19:00 (Novasports 1)
ΑΕΚ-Πανθρακικός 21:15 (Novasports 1)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου