ΤΟΠΙΚΑ

Κατερίνα Παπανάτσιου: «Ο λαός δεν δείλιασε»

κατερίνα-παπανάτσιου-ο-λαός-δεν-δείλ-437186

Mε αφορμή την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα σε δήλωσή της η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου τονίζει:

«Μετά από μία εβδομάδα όπου συστημικά ΜΜΕ από κοινού με συγκεκριμένους πολιτικούς παράγοντες, πολέμησαν με όλες τους τις δυνάμεις τη προσπάθεια της ελληνικής Κυβέρνησης να ζητήσει τη γνώμη του Λαού μέσα από μία δημοκρατική διαδικασία. Παρουσιάζοντας μία στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας είχαν στόχο να τρομοκρατήσουν και για άλλη μία φορά να παραπληροφορήσουν τον κόσμο, το αποτέλεσμα όμως, είναι εκκωφαντικό και μαγνητίζει τα βλέμματα παγκοσμίως.

Ο Λαός δεν τρομοκρατήθηκε και δεν δείλιασε, έδωσε χώρο στη δημοκρατία και στην αξιοπρέπεια. Εκεί που τα media έβλεπαν ουρές, δεν έβλεπαν την απόλυτη ψυχραιμία του κόσμου σε αυτές. Αλλά εδώ δεν χωράνε νικητές και ηττημένοι, εδώ, σε αυτή την υπόθεση είμαστε όλοι και όλες μαζί. Αυτό καταμαρτυρούν και οι προσπάθειες του Πρωθυπουργού από το πρωί με τη σύνοδο του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και το κοινό ανακοινωθέν που αναμένεται να εκδοθεί.

Οι προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης θα συνεχιστούν και ήδη τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Αύριο στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης και τη σύγκλιση του eurogroup, η ελληνική Κυβέρνηση θα έχει δύο νέα όπλα, τη έκθεση του ΔΝΤ για το χρέος και το μεγάλο, σαρωτικό ΟΧΙ κατά της λιτότητας του Ελληνικού Λαού.

Με απόλυτη κατανόηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά και με τη νέα εντολή του κόσμου θα προχωρήσουμε όλοι μαζί αυτή τη περίοδο για το κοινό καλό του Λαού και της πατρίδας. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος απέδειξε ότι δεν είμαστε ένας Λαός που θα κάνει ότι του πουν, αλλά θα κάνει αυτό που είναι καλύτερο γι αυτόν και το μέλλον του τόπου.

Όλοι και όλες μαζί σήμερα ξεκινάμε τη νέα προσπάθεια με αξιοπρέπεια και το κεφάλι ψηλά. Δεν έχει πλέον, σημασία τι ψήφισε ο καθένας από εμάς, το μόνο που μετράει από εδώ και μπρος είναι συστρατευτούμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει μία αμοιβαία επωφελή λύση που θα αναδιανέμει τα βάρη της κρίσης, προς όφελος των πολλών. Μία λύση που θα περιέχει και λύση για το χρέος. Σ’ αυτό το δημοψήφισμα, ο ελληνικός λαός ψήφισε για όλη την Ευρώπη, για αλλαγή πορείας, για τον τερματισμό της συνταγής της λιτότητας, για την επιστροφή της δημοκρατίας, το περήφανο ΟΧΙ ήταν ένα σαφές μήνυμα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου