ΤΟΠΙΚΑ

Βετεράνος αναρχικός πίσω απ τη ληστεία στα Τρίκαλα

βετεράνος-αναρχικός-πίσω-απ-τη-ληστεί-851206

Kλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετέβη στα Τρίκαλα προκειμένου να διερευνήσει τις δραστηριότητες 72χρονου αλλοδαπού, καθώς και ενός 46χρονου Έλληνα, οι οποίοι συνελήφθησαν με την κατηγορία της συμμετοχής σε ένοπλη ληστεία τράπεζας.
Βάσει των όσων έγιναν γνωστά από την ΕΛ.ΑΣ., κατά την έξοδό του από την τράπεζα με λεία 46.900 ευρώ, ο Έλληνας παρέδωσε το όπλο και τα χρήματα στον 72χρονο αλλοδαπό και διέφυγε με νοικιασμένο αυτοκίνητο.
Την διαφυγή του 46χρονου είδε ένας νεαρός, ο οποίος ενημέρωσε το θείο του και εκείνος την Αστυνομία.
Έτσι ο 46χρονος συνελήφθη σε μπλόκο. Αμέσως μετά έγινε έρευνα σε ξενοδοχείο στην Καλαμπάκα όπου διέμενε ο αλλοδαπός, όπου βρέθηκαν τα χρήματα και το πιστόλι.
Σημειώνεται πως ο γνωστός Ιταλός συγγραφέας και πανεπιστημιακός, Αλφρέντο Μπονάνο, είναι ο 72χρονος συλληφθείς για τη ληστεία στην τράπεζα Πειραιώς στα Τρίκαλα.

Ο Α. Μπονάνο είναι πασίγνωστος αναρχικός, πολυγραφότατος συγγραφέας και θεωρητικός του ακτιβισμού εναντίον του κράτους και της εξουσίας, ενώ ο δεύτερος συλληφθείς ο Χρήστος Στρατηγόπουλος 46 ετών είναι γνωστή προσωπικότητα του αντιεξουσιαστικού χώρου με πλούσια δραστηριότητα.

Ποιος είναι

Ο Αλφρέντο Μπονάνο είναι ο θεωρητικός του λεγόμενου «συγκρουσιακού αναρχισμού», ηγετικό στέλεχος της «autonomia operaia», με μεγάλη επιρροή στα επαναστατικά κινήματα της γειτονικής χώρας. Στην Ιταλία είναι πασίγνωστος τόσο για τα βιβλία και τις διαλέξεις του όσο και για την εμπλοκή του σε διάφορες υποθέσεις που απασχόλησαν τις Αρχές.

Από το 1977 οπότε και απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη λόγω του δοκιμίου του «Armed Joy», όπου τασσόταν υπέρ των ενόπλων επιθέσεων εναντίον του κράτους, μέχρι και το 2003 οπότε καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση για ληστεία τραπέζης, ο Α. Μπονάνο βρισκόταν πάντα στο στόχαστρο των ιταλικών διωκτικών Αρχών, οι οποίες τον θεωρούν «ιδεολογικό μέντορα» βίαιων ενεργειών κατά κρατικών στόχων.

Η εμπλοκή του στη βομβιστική υπόθεση του Παλάτσο Μαρίνο, το 1997 ήταν ίσως η σοβαρότερη υπόθεση στην οποία ενεπλάκη.

Μετά την καταδίκη του αποφυλακίστηκε πρόωρα το 2006 για λόγους υγείας. Με τον Έλληνα συλληφθέντα, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ληστείες και στην Ιταλία, αλλά αθωώθηκε, συνδεόταν εδώ και πολλά χρόνια και μέσω αυτού διατηρούσε στενές σχέσεις με Έλληνες ομοϊδεάτες του. Είχε μάλιστα καταθέσει ως μάρτυρας σε γνωστές υποθέσεις στο παρελθόν.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Αλφρέντο Μπονάνο βρέθηκε στην Ελλάδα για μια σειρά διαλέξεων με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Κυριαρχία και εξέγερση στην μεταβιομηχανική κοινωνία». Το πρόγραμμα περιελάμβανε συζήτηση στο Πάντειο και σε ακόμη πέντε πόλεις (Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου