ΤΟΠΙΚΑ

«Πεζό… δύο» οι Βολιώτες

πεζό-δύο-οι-βολιώτες-443597

Αφήνουν και τα ποδήλατα που απαιτούν επισκευές και πάνε με τα πόδια

Σε… στάση και τα ποδήλατα αφήνουν οι Βολιώτες, αδυνατώντας να πληρώσουν για επισκευές, ακόμη και μικροποσά της τάξης των 5 έως 10 ευρώ. Στα ποδηλατάδικα, όπου το προηγούμενο διάστημα η κίνηση ήταν αυξημένη, πλέον η δουλειά βρίσκεται στο ναδίρ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ιδιοκτήτες ποδηλατάδικων αναφέρουν ότι η κίνηση έχει μειωθεί κατά 50% από τις αρχές της εβδομάδας. Ολο το προηγούμενο διάστημα, τα καταστήματα δεν σταμάτησαν να δουλεύουν. Είτε για μικροσυντηρήσεις είτε για σέρβις ποδηλάτων που βγήκαν από τις αποθήκες στους δρόμους, με στόχο τη μείωση του κόστους των μετακινήσεων.

Πλέον, η δουλειά είναι αισθητά μειωμένη. Οι ιδιοκτήτες ποδηλατάδικων υποστηρίζουν ότι πολλοί όταν ακούν ότι θέλει αλλαγή για παράδειγμα το λάστιχο, παίρνουν το ποδήλατο και φεύγουν. Στα ποδηλατάδικα γίνονται μόνο… αγγαρείες: φούσκωμα λάστιχων με αέρα, λίγο λάδωμα την αλυσίδα. Αλλοι ζητούν επισκευές με βερεσέ, το αίτημα όμως πέφτει κενό. Αλλωστε, ακόμη και σε αυτές τις επιχειρήσεις οι εταιρείες που τους προμηθεύουν ανταλλακτικά, άρχισαν να ζητούν χρήματα τοις μετρητοίς και μάλιστα πριν την παραλαβή του εμπορεύματος.

«Η μείωση της δουλειάς είναι τουλάχιστον 50% τις τελευταίες ημέρες. Κινούμαστε με ποδήλατα που θέλει λίγο λάδωμα η αλυσίδα, λίγο αέρα το λάστιχο. Ετσι όμως μεροκάματο δεν βγαίνει. Ιδιοκτήτης ποδηλάτου στον οποίο είπαμε ότι χρειάζεται αλλαγής σαμπρέλας, πήρε το ποδήλατο κι έφυγε», ανέφερε ο κ. Περικλής Χατζηβασιλείου.

«Πάτος. Εχουμε πατώσει αυτή την εβδομάδα. Κι αυτό είναι φυσιολογικό. Για τον κόσμο προέχει να πάει στο σούπερ μάρκετ, να πάρει να φάει. Ασχολούμαστε πιο πολύ με αγγαρείες. Ακόμη και επισκευές που δεν κοστίζουν παραπάνω από 5 έως 10 ευρώ είναι πλέον πολυτέλεια. Αρκετοί προτιμούν να κυκλοφορήσουν ακόμη και με τα πόδια και να κρατήσουν έστω και λίγα χρήματα. Πρόβλημα βεβαίως υπάρχει και με τις εταιρείες που παρόλο που είναι χρόνια συνεργάτες μας, πλέον υπό την πίεση από το εξωτερικό μας ζητούν χρήματα τοις μετρητοίς και μάλιστα με την παραγγελία των ανταλλακτικών», επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Σαράντης Αραμπατζής.

«Δεν υπάρχει καθόλου δουλειά. Ο κόσμος φοβήθηκε, πανικοβλήθηκε. Ρωτάνε και φεύγουν. Ενας ήρθε και ζήτησε να του φτιάξω το λάστιχο και τη σαμπρέλα και να με πληρώσει όποτε μπορεί», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Γ. Τηλιόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου