ΤΟΠΙΚΑ

Καθησυχαστικός ο κ. Deleplanque στην ΑΓΕΤ

καθησυχαστικός-ο-κ-deleplanque-στην-αγετ-443900

Ερχεται «τσουνάμι» αδειών

«Τσουνάμι» υποχρεωτικών αδειών προ των πυλών, λόγω έλλειψης πρώτων υλών αλλά και μηδενικών τζίρων, εξαιτίας της τραπεζικής αργίας σε επιχειρήσεις του Βόλου και της Μαγνησίας. Καθησυχαστικός ωστόσο εμφανίστηκε χθες που επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στην Αγριά ο διευθύνων σύμβουλος της Lafarge, Pierre Deleplanque.

Ο κ. Deleplanque επισκέφθηκε χθες τις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ για να καθησυχάσει τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις, λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί η συγχώνευση με την Holcim. Ο ανώτερος αξιωματούχος του Ομίλου επισήμανε στους εργαζόμενους ότι για τον όμιλο δεν υφίσταται πρόβλημα πρώτων υλών καθώς υπάρχει επάρκεια, ενώ επίσης σημείωσε ότι η χώρα βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις, αλλά ο Ομιλος της ΑΓΕΤ Ηρακλής δεν πρόκειται να επηρεαστεί.

Διαφορετικό ωστόσο είναι το σκηνικό που σταδιακά διαμορφώνεται σε άλλες μικρότερες επιχειρήσεις τόσο στη ΒΙΠΕ όσο και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο Βόλο, στο μέταλλο στο χώρο των ηλεκτρικών, του εμπορίου αλλά και σε επιχειρήσεις εργολάβων που δραστηριοποιούνται έχοντας αναλάβει εργολαβικό έργο σε τοπικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη μία αντίστοιχη εταιρεία, ανακοίνωσε στο προσωπικό της ότι η σημερινή μέρα είναι η τελευταία απασχόλησης και ότι το προσωπικό θα ειδοποιηθεί ξανά να επιστρέψει για δουλειά μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ενώ σε δύο άλλες επιχειρήσεις ήδη έγινε η πρώτη κρούση για υποχρεωτική άδεια μετ’ αποδοχών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου