ΤΟΠΙΚΑ

Παρατείνεται η λειτουργία του Σπιτιού Γαλήνης της Μεταμόρφωσης

παρατείνεται-η-λειτουργία-του-σπιτιο-445205

Φαγητό για την αντιμετώπιση της κρίσης

Παρατείνεται επί δέκα μέρες η λειτουργία του Σπιτιού Γαλήνης της Μεταμορφώσεως, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι έκτακτες ανάγκες που έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες μέρες. Το Σπίτι Γαλήνης του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως, το οποίο εξυπηρετεί 85 άτομα στη διάρκεια του χρόνου, θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 10 Ιουλίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καθημερινή σίτιση δεκάδων άπορων οικογενειών.

«Λάβαμε τη συγκεκριμένη απόφαση να παρατείνουμε τη λειτουργία του Σπιτιού Γαλήνης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση που έχει δημιουργηθεί» αναφέρει ο προϊστάμενος της Μεταμόρφωσης π. Ιωάννης Παππάς. Οπως υπογραμμίζει ο ίδιος, γίνεται αποδέκτης της απελπισίας του κόσμου, ιδιαιτέρως τις τελευταίες μέρες, καθώς αρκετοί δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες της οικογένειάς τους λόγω έλλειψης πόρων.

«Πολλοί άνθρωποι χτυπούν την πόρτα του γραφείου μου και μου ζητούν βοήθεια» υπογραμμίζει ο π. Ιωάννης, ο οποίος προσθέτει παράλληλα ότι «άνθρωποι νέοι σε ηλικία αλλά και ηλικιωμένοι, ζητούν ένα πιάτο φαγητό». Οσοι έχουν ανάγκη, μπορούν να προσέρχονται από τις 11-12 το πρωί στο Σπίτι Γαλήνης, για να προμηθευτούν ζεστό φαγητό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν εκμυστηρεύονται το πρόβλημά τους και τους προσεγγίζουμε διακριτικά, προκειμένου να μη γίνουμε αντιληπτοί από τον άμεσο περίγυρο» επισημαίνει ο π. Ιωάννης, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα σε «όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα, να προσέλθουν στο Σπίτι Γαλήνης».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου