ΤΟΠΙΚΑ

«Τσίμπησε» η τιμή της βενζίνης

τσίμπησε-η-τιμή-της-βενζίνης-445223

Και χθες σχηματίστηκαν ουρές έξω από τα πρατήρια, με εκατοντάδες να σπεύδουν να φουλάρουν

«Τσίμπησε» προς τα πάνω η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια υγρών καυσίμων του Βόλου, την ίδια ώρα που η ζήτηση κινούνταν επίσης σε αυξημένα επίπεδα, χωρίς να λείπουν για μία ακόμη ημέρα οι ουρές έξω από πρατήρια με γεμάτες αντλίες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Με τις ουρές στα πρατήρια υγρών καυσίμων να παραμένουν και χθες και εκατοντάδες οδηγούς να σπεύδουν για να φουλάρουν τα ντεπόζιτα στα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια, η τιμή της απλής αμόλυβδης, πήρε την ανιούσα.

Από το 1,590 ευρώ ανά λίτρο την περασμένη Παρασκευή 26 Ιουνίου, χθες ο μέσος όρος της τιμής κυμαίνονταν στο 1,627 ευρώ ανά λίτρο.

Στην πλειοψηφία των πρατηρίων υγρών καυσίμων μέσα στην πόλη και συγκεκριμένα σε Ιάσονος, Πολυμέρη, Αθηνών και Λαρίσης, η τιμή της αμόλυβδης κυμάνθηκε μεταξύ 1,519 ευρώ ανά λίτρο και 1,559 ευρώ ανά λίτρο, ωστόσο περιφερειακά η τιμή απογειώθηκε ακόμη και στο 1,669 ευρώ ανά λίτρο.

Χθες από το πρωί, οι πρατηριούχοι προσπαθούσαν να προχωρήσουν σε ανεφοδιασμό των αντλιών τους, προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση. Η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται σταδιακά από το μεσημέρι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ενωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων, Απ. Βολιώτη. «Από το πρωί ξεκίνησε σιγά – σιγά ο ανεφοδιασμός πρατηρίων αναλόγως με τη ρευστότητα σε κάθε πρατήριο και η κατάσταση από το μεσημέρι και μετά άρχισε να ομαλοποιείται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βολιώτης.

Ούτε χθες όμως έλειψαν οι ουρές στα βενζινάδικα και οι κλειστές αντλίες σε αρκετά πρατήρια. Η ζήτηση τις τελευταίες ημέρες έχει εκτιναχθεί. Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρουν πρατηριούχοι, υπάρχει αυξημένη κατανάλωση σε ποσοστό 300%, που όπως είναι φυσικό, δημιουργεί πρόβλημα στην τροφοδοσία των αντλιών και κατ’ επέκταση στην εξυπηρέτηση των πολιτών και δη των επαγγελματιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου