ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχία στα σχολεία για τη γρίπη

ανησυχία-στα-σχολεία-για-τη-γρίπη-851206

Πανικός έχει καταλάβει πολλούς γονείς, μετά τα κρούσματα (7 επιβεβαιωμένα, 22 μαθητές με συμπτώματα) της νέας γρίπης σε σχολεία της Αττικής και τη μεταφορά δύο μαθητών σε νοσοκομείο.
Αυτή την εβδομάδα, παρατηρούνται πολλές απουσίες σε σχολεία, ειδικά στα λύκεια των Μελισσίων και του Χαϊδαρίου, στα οποία εμφανίστηκαν τα κρούσματα και αποφασίστηκε τμήματά τους να παραμείνουν κλειστά για 5 ημέρες.
Ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος εξήγησε ότι το υπουργείο Παιδείας θα αντιμετωπίσει με ελαστικότητα τις απουσίες των μαθητών που οφείλονται στη νέα γρίπη, ακόμα και όταν γίνονται για προληπτικούς λόγους με απόφαση των γονέων.
Αυξημένη αυτές τις ημέρες είναι η κίνηση και στα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων, ειδικά από γονείς που μεταφέρουν τα παιδιά τους ακόμα και για έναν απλό βήχα.
Την ίδια ώρα, δύο ακόμη μαθητές προσβλήθηκαν από τον ιό της νέας γρίπης στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μαθητές της Α’ τάξης λυκείου, διαφορετικών τμημάτων, στην Πυλαία, ωστόσο το σχολείο τους συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Στους μαθητές δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και συστήθηκε να παραμείνουν στο σπίτι μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Τα κρούσματα σε μαθητές στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνουν με τις νέες αυτές περιπτώσεις στα τρία καθώς προ ημερών μία 16χρόνη μαθήτρια λυκείου είχε νοσήσει. Η κοπέλα είναι πλέον καλά στην υγεία της και έχει επιστρέψει στο σχολείο της.
Οσον αφορά τους μαθητές που νοσηλεύονται στην Αθήνα, οι γιατροί τονίζουν ότι η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία. Η νοσηλεία του ενός μαθητή κρίθηκε επιβεβλημένη διότι διαγνώσθηκε ήπια πνευμονία, ενώ ο άλλος μαθητής εισήχθη στο νοσοκομείο περισσότερο για προληπτικούς λόγους, καθώς οι αιματολογικοί δείκτες του μαρτυρούσαν ελαφρά εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Όλοι οι άλλοι μαθητές των δύο επίμαχων τάξεων των δύο σχολείων της Αττικής, -πρόκειται για την τάξη Α3 του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου και της Β’ Λυκείου Μελισσίων- βρίσκονται σε κατ’ οίκον νοσηλεία καθώς έχουν πολύ ήπια συμπτώματα της νόσου. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ) οι μαθητές μπορούν να επιστρέψουν κανονικά στις τάξεις τους και πάλι την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο κρίνεται πολύ σημαντικό για την ανακοπή της μετάδοσης του ιού Η1Ν1 στην ευρύτερη κοινότητα, δηλαδή κι εκτός σχολείου, το να παραμείνουν σε απομόνωση στις οικίες τους καθόλο το διάστημα του κλεισίματος των σχολικών τους τάξεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου