ΤΟΠΙΚΑ

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο

πέντε-άτομα-τραυματίστηκαν-σε-τροχαί-851206

Το τροχαίο προκλήθηκε όταν ΙΧ αυτοκίνητο με οδηγό 21χρονο ιδιωτικό υπάλληλο, κάτοικο Ν. Ιωνίας, το οποίο κινούνταν με κατεύθυνση προς Ζαγορά, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε 63χρονος κάτοικος Βόλου, κρεοπώλης.

Αποτέλεσμα ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός των δύο οδηγών και των δύο συνεπιβατών του αυτοκινήτου με οδηγό τον 63χρονο και ο σοβαρός τραυματισμός του συνεπιβάτη στο όχημα του 21χρονου.

Οι πέντε τραυματίες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με το Τμήμα Τροχαίας Βόλου που ενεργεί την προανάκριση η κυκλοφορία των οχημάτων ήταν νόμιμη. Οι οδηγοί κατέχουν νόμιμες άδειες οδήγησης και φορούσαν ζώνες ασφαλείας.

Η είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ήταν η κυριότερη αιτία, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, των δύο τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο του νομού την περασμένη εβδομάδα, στα οποία τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ένα σοβαρά.

Την περασμένη εβδομάδα 17 συνεργεία έλεγξαν 561 οδηγούς για μέθη και βεβαίωσαν 30 παραβάσεις, ενώ σε μία περίπτωση κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.
Για την ταχύτητα έλεγχοι έγιναν από 27 συνεργεία και βεβαιώθηκαν 314 παραβάσεις, ενώ 84 παραβάσεις βεβαιώθηκαν για μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Εντατικοί συνεχίστηκαν οι έλεγχοι των οδηγών δικύκλων. Ελέγχθηκαν 741 οδηγοί και βεβαιώθηκαν 177 παραβάσεις, οι 89 από τις οποίες ήταν για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου