ΤΟΠΙΚΑ

Επανέρχεται στο αίτημα για το διαγωνισμό της ΔΕΗ

επανέρχεται-στο-αίτημα-για-το-διαγωνι-450460

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας ζητά επανεξέταση των όρων του διαγωνισμού από τον υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Επανεξέταση των όρων διενέργειας του διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια ιμάντων της ΔΕΗ και, αν είναι δυνατόν, την ακύρωσή του, ζητεί με νέο του έγγραφο προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Οπως είναι γνωστό, το έργο, αξίας 70 εκ. ευρώ, κατοχυρώθηκε σε εταιρεία του Εξωτερικού, αφήνοντας απ’ έξω ελληνικές ενδιαφερόμενες εταιρείες, μεταξύ αυτών και την ΙΜΑΣ ΑΕ.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, επανήλθε στο ζήτημα μετά και τη συνάντηση που είχε με την εκπρόσωπο των εξωτερικών συνεργατών του ΙΜΑΝΤΑ Χαρίκλεια Χαριωτάκη η οποία τον ενημέρωσε πως η υλοποίηση του έργου δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Παράλληλα, το Σωματείο Εργαζομένων του εργοστασίου του Βόλου για συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό προκειμένου να θέσει τα προβλήματα που προκύπτουν από την ανάθεση του εν λόγω έργου, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, σε εταιρεία εκτός της χώρας. Η επιστολή του κ. Μπασδάνη κοινοποιείται τόσο στην Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδος όσο και στους βουλευτές του νομού Μαγνησίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να παρέμβει στο θέμα αυτό, έπειτα και από τη συνάντηση που έγινε τον περασμένο Απρίλιο με εκπροσώπους των εργαζομένων και των εξωτερικών συνεργατών του εργοστασίου, οι οποίοι εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία για τις οδυνηρές συνέπειες της ανάθεσης του έργου σε μία εταιρεία εκτός Ελλάδας.

Στην επιστολή του ο κ. Μπασδάνης μεταξύ άλλων τονίζει ότι σε μία εποχή που η χώρα μας παλεύει κυριολεκτικά για το μέλλον της, είναι αδιανόητο μία κρατική επιχείρηση, όπως η ΔΕΗ, να δίνει ένα τόσο μεγάλο έργο σε άλλη χώρα. «Οι συνέπειες για το εργοστάσιο, τους εργαζόμενους, τους εξωτερικούς συνεργάτες του αλλά και εν γένει το νομό Μαγνησίας θα είναι οδυνηρές. Η Μαγνησία, εξάλλου, κατατάσσεται δεύτερη στη Θεσσαλία από πλευράς ποσοστών ανεργίας, έχοντας 18.783 επίσημα καταγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ», τονίζει.

Ο κ. Μπασδάνης ζητά να επανεξεταστεί το θέμα με κύριο γνώμονα την αναγκαιότητα τέτοιου βεληνεκούς έργα να δίνονται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου