Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα ... 2 φορές

Τελευταία ενημέρωση: 2009-09-27, 00:00:00
Στο Βόλο ο Γιάννης Αλαβάνος
Τα καλύτερα λόγια είπε ο κ. Γιάννης Αλαβάνος, Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα για το Τμήμα Χωροταξίας, στο πλαίσιο του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Χωροταξίας. Ο κ. Αλαβάνος σχολίασε πως αν και το τμήμα είναι «νεαρό», η δουλειά των καθηγητών και η φήμη των αποφοίτων έχει γίνει γνωστή πανελλαδικά. Ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. σε συνομιλίες που είχε μίλησε για την προσπάθεια του Τ.Ε.Ε. να διακρίνει τους ρόλους των μηχανικών και των χωροτακτών με βάση νέο θεσμικό πλαίσιο. Ας ελπίσουμε αυτό να προχωρήσει για να ξεκαθαριστούν λίγο τα πράγματα σ’ αυτόν τουλάχιστον τον τομέα.
Δ.Π

Αγριεμένοι…
Ποιοι είναι εκείνοι που προσπάθησαν να βρουν τον Υπουργό Παιδείας κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο και να του εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τον τομέα της εκπαίδευσης; Μα φυσικά οι εκπαιδευτικοί ανεξαιρέτου πολιτικού χρώματος, καθώς βλέπουν τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία της Μαγνησίας, που δυστυχώς δεν καλύπτονται με τίποτα. Πάντως ήταν μια καλή ευκαιρία να τα «ψάλλουν» και στον αρμόδιο…
Δ.Π

Παρεμβάσεις στο Βόλο
Ποδήλατα, δέντρα, λουλούδια, παγκάκια και δρόμοι για τους πεζούς και τους ποδηλάτες προτείνουν επιστήμονες του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να γίνουν μέσα στο κέντρο του Βόλου για να αποκτήσει η πόλη πιο ανθρώπινη μορφή. Όμως προτείνουν κι άλλα πολλά. Από αλλαγή λαμπτήρων μέχρι και χρήση φωτοβολταϊκών. Το θέμα όμως είναι πως αυτά τα ξέρουμε. Ξέρουμε τι θέλουμε για να γίνει καλύτερη η πόλη μας, όμως οι τοπικοί μας άρχοντες θα κάνουν κάτι για όλα αυτά;
Δ.Π

Να σου και το ατύχημα
Και μια και έχουμε κανένα διημεράκι να γράψουμε για την οδό Καρτάλη, για να μην ξεχνιόμαστε, μόλις χθες παρ’ ολίγο να πέσει ένας κύριος που επέβαινε σε ένα μηχανάκι. Έχασε την ισορροπία ο άνθρωπος από τις πολλές τρύπες, λακκούβες και τα σκαμπανεβάσματα, αλλά τελευταία στιγμή κράτησε το μηχανάκι και τον εαυτό του όρθια…Τι σας λέμε τώρα, ε; Ψιλά γράμματα, τόσους μήνες γράφουμε άλλωστε για το χάλι της Καρτάλη, τώρα θα ιδρώσει το αυτί σας;
Α.Φ.

Επί ποδός
Ανεβασμένοι μεν του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική δυναμική που αναπτύσσει το κόμμα τους, δηλώσουν αισιόδοξοι για την παρουσία τους στη Βουλή, την ίδια ώρα όμως γνωρίζοντας τα σενάρια που διακινούνται... παραμένουν επί ποδός... μήπως και τελευταία στιγμή στραβώσει κάτι.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι βγαίνουν με μεγαλύτερη άνεση και μιλάνε για τη σίγουρη αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ... από ότι οι ίδιοι οι πασόκοι... μόνο και μόνο για να μην έχουν διαρροές.
Β.Κ

Σταυροδοσία
Ισως είναι η πρώτη φορά που και στο ΣΥΡΙΖΑ... η σταυροδοσία θα έχει ενδιαφέρον... ή μάλλον έχει ήδη. Οι γνωρίζοντες καλά τα εσωτερικά λένε ότι πρώτη φορά καταγράφεται τέτοιο ενδιαφέρον και για τα πρόσωπα που θα αναδειχτούν μέσα από την σταυροδοσία. Κάποτε μας ρώταγαν ποιον να ψηφίσουμε και απαντούσαν όλοι... όποιον θέλετε ή ακόμη και ψηφοδέλτιο σκέτο ρίξτε.. αρκεί να είναι ΣΥΡΙΖΑ. Φέτος όμως αυτό φαίνεται να έχει αλλάξει, με αποτέλεσμα και οι επτά υποψήφιοι να τρέχουν... ακόμη πιο πολύ. Οι ίδιοι αλλά και ο περίγυρος. Ίσως η καταγραφή να έχει ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα.
Β.Κ

Μέχρι
και τον τελευταίο
Αποκαμωμένος ο Τάκης Τσολιάς από τον Τομέα Κινητοποιήσεων του ΠΑΣΟΚ, όμως μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν το βάζει κάτω. Θα τακτοποιήσω και τον τελευταίο ψηφοφόρο στα πούλμαν και μετά θα αναχωρήσω για τη Λάρισα, έλεγε χθες σε συντρόφους του στην οδό Δημητριάδος, ικανοποιημένος πάντως αφού η οργάνωση της Μαγνησίας, εάν μη τι άλλο, δίνει ρέστα αυτές τις μέρες, ώστε η παρουσία του Νομού να είναι μαζική στην συγκέντρωση του Γιώργου Παπανδρέου.
Όλοι θέλουν να κερδηθούν οι εντυπώσεις, αφού... μία εβδομάδα απέμεινε μέχρι τις εκλογές.
Β.Κ

Πού θα πάνε
τα λεφτά
Τώρα που η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέκρινε 2,91 εκατομμύρια ευρώ για την
κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων στους Αγίους Αναργύρους και στην περιοχή του Παλαιού Λιμεναρχείου, τα χρήματα από το τέλος ομβρίων 0,12 ευρώ/το κυβικό που έχει επιβληθεί από τις αρχές του χρόνου στους λογαριασμούς της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, δεν θα πρέπει το Διοικητικό Συμβούλιο να επανακαθορίσει τις προτεραιότητες έργων που θα πρέπει να δρομολογηθούν τα επόμενα χρόνια;

Νέες προτεραιότητες
…Δικαιολογημένα πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι μετά τη χρηματοδότηση των αντιπλημμυρικών έργων στους Αγίους Αναργύρους και στην περιοχή του Παλαιού Λιμεναρχείου, είναι καιρός να ενεργοποιηθεί επιτέλους και η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στη ΔΕΥΑΜΒ και την Κοινότητα Μακρινίτσας, ενώ ένταξη με χρηματοδότηση από το τέλος ομβρίων περιμένουν στα Μελισσιάτικα για την ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης, στο Διμήνι και στο Σέσκλο για την αποπεράτωση του δικτύου ακαθάρτων, ενώ επείγουσες ανάγκες στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων έχει και η Νέα Ιωνία.

Ανθρωποι…
Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές και είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση είναι η αναμέτρηση με τη λιγότερη αφισορύπανση. Και σ΄ αυτές τις εκλογές όμως είναι ευκαιρία να δεις κομματικά στελέχη και συμπολίτες, που ενώ είναι εξαφανισμένοι από την… πιάτσα, σκάνε μύτη τις τελευταίες μέρες στα τσιπουράδικα και στα καφέ. Μία ευχάριστη νότα από ανθρώπους που ακόμη τους συγκινούν οι εκλογές και ο προεκλογικός πυρετός με στόχο τον προσεταιρισμό της ψήφου, με δέλεαρ υπομνήσεις από κοινή πορεία σε μαζικούς αγώνες, από κοινά ενδιαφέρονται και αγωνίες για την πορεία του τόπου. Άνθρωποι που σήμερα έχουν την ίδια φλόγα όπως και τότε, ακόμη και αν γκρίζοι κρόταφοι μαρτυρούν το διάβα του χρόνου, ωστόσο συνεχίζουν να πιστεύουν στο Όνειρο και την Ουτοπία. Ότι το Αύριο θα είναι καλύτερο από το Χθες. Η πεμπτουσία της Ζωής. Το αντίδοτο στην παραίτηση…

Ο νέος επιβατικός
σταθμός στο λιμάνι
Αύριο το μεσημέρι γίνεται από τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου η παρουσίαση του νέου επιβατικού σταθμού στο λιμάνι του Βόλου που μόλις ολοκληρώθηκε. Και αν για το ισόγειο οι περισσότεροι χώροι είναι συγκεκριμένοι, ο μεγάλος «πονοκέφαλος» που θα αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές είναι τι θα γίνει με τους δύο τεράστιους χώρους που υπάρχουν στον α΄ όροφο και για ποιες χρήσεις αυτοί θα δοθούν.
Βέβαια το πρώτο και μεγάλο όφελος από την αποπεράτωση του επιβατικού σταθμού στο λιμάνι είναι ότι δεν θα ξαναδούμε το ερχόμενο καλοκαίρι τις τριτοκοσμικές εικόνες που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια, με τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων να διέρχονται μέσα από τους σωρούς των σκραπ στο εμπορικό λιμάνι…

Ο τρίτος
προβλήτας
…Στο λιμάνι Βόλου βέβαια υπάρχουν και άλλες μεγάλες εκκρεμότητες έργων που έχουν ωριμάσει και ακόμη η χρηματοδότησή τους είναι στον «αέρα» λόγω της μη σύνταξης οριστικών μελετών και του μεγάλου ύψους του προϋπολογισμού τους. Πρώτη και μεγαλύτερη εκκρεμότητα είναι η κατασκευή του τρίτου προβλήτα, που έχει συνολικό κόστος περίπου 60.000.000 ευρώ και που αν ολοκληρωθεί θα απαλλάξει τους κατοίκους του Παλαιού Λιμεναρχείου από την αερορύπανση.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Θερμή υποδοχή
Στη χθεσινή περιοδεία στη Νέα Ιωνία η υποψήφια βουλευτής Τζούλια Τσαλίκη κατάλαβε τι σημαίνει για την προσφυγούπολη να σε θεωρεί δικό της παιδί. Οπου πήγε συνάντησε μόνο χαμόγελα και ευχές, ακόμη και από ανθρώπους που δεν σκέπτονται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Η υποδοχή της για μία ακόμη φορά ήταν θερμή και δικαιούται να προσδοκά τη στήριξη των συμπολιτών της στον αγώνα για τη νίκη.
Ν.Τ.

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο
Συγκέντρωση που παραπέμπει σε κεντρική εκδήλωση της Ν.Δ. ήταν η προχθεσινή που έγινε στη Νέα Ιωνία με ομιλητή τον Θανάση Νάκο.
Η συμμετοχή των πολιτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών να προχωράει σε αλλαγή του προγράμματος των εκδηλώσεών του που ακολουθούσαν την ομιλία, προκειμένου να δεχθεί τα συγχαρητήρια και τις ευχές εκατοντάδων συμπολιτών.
«Πρώτος στην καρδιά μας, πρώτος στην επιλογή μας», έλεγαν στο Θανάση Νάκο πολλοί συμπολίτες, αποδεικνύοντας με την πλατιά συμμετοχή τους στη συγκέντρωση πως η συσπείρωση μεγαλώνει.
«Με τέτοιες εκδηλώσεις», σχολίαζαν κομματικά στελέχη της Ν. Ιωνίας και της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, «το μήνυμα της νίκης γίνεται ισχυρότερο. Η μαχητικότητα, η αγωνιστικότητα, η κινητοποίηση εκδηλώσεων όπως του Θανάση Νάκου, οδηγούν σταθερά σε μια νέα νίκη.»

Αλλα νέα
Καιρό είχαμε να δούμε ανακοινώσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποκλειστικά και μόνο για εντάξεις έργων της Μαγνησίας σε προγράμματα χρηματοδότησης. Συνηθέστερες ήταν τον τελευταίο μήνα, οι απαντήσεις επίθεσης ή αντεπίθεσης στον νομάρχη από τον Φ. Γκούπα, μέσα στο κλίμα της ταραχώδους σχέσης τους. Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθαν όμως από την Περιφέρεια τα νέα για ένταξη δύο έργων στη Μακρινίτσα και τη Ζαγορά και αντιπλημμυρικών στον Κραυσίδωνα. Συνολικά 4 εκατ. ευρώ. Αλλάζουν οι καιροί…
Β.Σ.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=