Κατηγορούμενη για ένα κινητό εκπαιδευτικός του Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2015-06-26, 11:43:28
Χθες, συζητήθηκε στις δικαστικές αίθουσες υπόθεση αγωγής που υπέβαλλαν γονείς μαθητή εναντίον καθηγήτριας για την απώλεια κινητού αξίας 700 ευρώ
Κατηγορούμενη για ένα κινητό εκπαιδευτικός του Βόλου

Μαθητής ζητά αποζημίωση 2.700 ευρώ για κινητό που έχασε κατά τη διάρκεια πανελληνίων εξετάσεων!

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε χθες εκπαιδευτικός, μετά από μήνυση που υπέβαλλε εις βάρος της η οικογένεια μαθητή του Λυκείου όπου υπηρετούσε. Η οικογένεια του μαθητή διεκδικεί από την εκπαιδευτικό αποζημίωση της τάξης των 2.500 ευρώ ως αποζημίωση για κινητό που έχασε το παιδί τους κατά τη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων!

Πριν από τρία χρόνια, στη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων σε κεντρικό λύκειο του Βόλου, υποψήφιος μαθητής του σχολείου, περνούσε την πύλη του σχολείου για να δώσει μάθημα έχοντας το πανάκριβο κινητό του στο χέρι.

Ωστόσο, η είσοδος υποψηφίων στην αίθουσα της εξέτασης ακόμη και με κλειστό κινητό απαγορεύεται από το Νόμο. Αναγκάστηκε λοιπόν να το αφήσει σε κουτί μαζί με άλλα κινητά έξω από την αίθουσα διδασκαλίας.

Βγαίνοντας από την αίθουσα της εξέτασης, διαπίστωσε ότι το κινητό έλειπε. Διαμαρτυρήθηκε στην επιτροπή των εξετάσεων και στη διεύθυνση του σχολείου. Αργότερα, οι γονείς του κίνησαν νομικές διαδικασίες κατά της Προέδρου της επιτροπής εξετάσεων, απαιτώντας αποζημίωση για το κινητό που ήταν αξίας 700 ευρώ.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Τα γεγονότα εξέθεσε η μητέρα του μαθητή. Από την πλευρά της η εκπαιδευτικός αναφέρθηκε στην απαγόρευση που ισχύει για την είσοδο στην αίθουσα των πανελληνίων με κινητά τηλέφωνα, ενώ επικαλέστηκε το καθηκοντολόγιο, στο οποίο πουθενά δεν αναφέρεται ως υποχρέωση των καθηγητών και των επιτροπών των εξετάσεων η φύλαξη των κινητών.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα. Ωστόσο η εκπαιδευτική οικογένεια είναι ήδη αναστατωμένη. Μάλιστα φέτος, στη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων, οι διευθυντές είχαν ενημερώσει τους υποψηφίους ότι απαγορεύεται ακόμη και να φέρνουν μαζί τους τα κινητά κι ότι υπεύθυνοι θα είναι οι ίδιοι για τυχόν απώλειά τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
3
=