ΤΟΠΙΚΑ

Τους έπνιξε η μπόχα στο Διμήνι

τους-έπνιξε-η-μπόχα-στο-διμήνι-452390

Το δίκτυο αποχέτευσης έφραξε από πανιά μέχρι και… προβιές

Πανιά, χαρτιά, γυναικεία είδη προσωπικής υγιεινής… βρέθηκαν μέσα στο δίκτυο αποχέτευσης στο Διμήνι, το οποίο έφραξε, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες ολόκληρη η περιοχή να πνιγεί στη μπόχα και οι κάτοικοι να μην τολμούν καν να ανοίξουν τα παράθυρα των σπιτιών τους. Μόλις χθες ενημερώθηκε η ΔΕΥΑΜΒ και φρόντισε για την αποκατάσταση του προβλήματος, απευθύνοντας αυστηρές συστάσεις προς τους πολίτες ότι το αποχετευτικό δίκτυο δεν είναι… καλάθι απορριμμάτων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ηταν η δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο διήμερο που συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ, κλήθηκε να ξεβουλώσουν βουλωμένα φρεάτια. Μόλις προχθές συνεργείο αποφράξεων ήταν στην Πορταριά όπου το αποχετευτικό σύστημα τέθηκε εκτός λειτουργίας, καθώς μπάζα που συσσωρεύτηκαν στο δίκτυο είχαν ως αποτέλεσμα να σταματήσουν να δουλεύουν οι αντλίες. Μέρος των λυμάτων χύθηκε στα ρείθρα και επιστρατεύτηκε και βυτιοφόρο για να παίρνει τα λύματα, μέχρι να γίνει η απόφραξη του δικτύου.

Χθες, συνεργεία απόφραξης βρέθηκαν στο Διμήνι.

Οι κάτοικοι του Διμηνίου περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση που έζησαν μέχρι και χθες. «Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση είναι αφόρητη. Ολη η περιοχή πνίγεται στη μπόχα. Βρωμάει οχετός παντού. Ειδικά το βράδυ. Δεν τολμούμε ούτε τα παράθυρα των σπιτιών μας να ανοίξουμε», διαμαρτύρονταν οι κάτοικοι.

«Είμαστε αγανακτισμένοι. Είναι λες και ζούμε μέσα στη χαβούζα. Ευτυχώς που σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί φύσηξε και πήρε μακριά τη δυσοσμία», προσέθεταν άλλοι.

Οι διαμαρτυρίες των πολιτών διατυπώθηκαν και στις προσωπικές τους σελίδες στο Facebook. Οπως ανέφεραν ειδοποίησαν τη ΔΕΥΑΜΒ, καθώς οι υποψίες κινούνταν στο αποχετευτικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, μόλις χθες ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, ενημέρωσε την επιχείρηση για το πρόβλημα. Συνεργείο που έσπευσε στην περιοχή, διαπίστωσε ότι το δίκτυο αποχέτευσης είχε φράξει και για το λόγο αυτό το Διμήνι πνίγηκε στη μπόχα, τις τελευταίες ημέρες.

Συνεργείο απόφραξης απομάκρυνε από το δίκτυο κάθε λογής σκουπίδια: πανιά, γυναικεία είδη υγιεινής και ό,τι μπορεί να σκεφθεί κανείς. «Μέχρι και προβιές βρήκαμε. Οι κάτοικοι θα πρέπει να φροντίζουν για την καλή χρήση του δικτύου», επεσήμανε σε αυστηρό τόνο ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιος Παπαευσταθίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου