ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλίες τόνωσης της αγοράς ~ Πιλοτική δράση στο Βόλο

πρωτοβουλίες-τόνωσης-της-αγοράς-πιλο-453963

Εβδομήντα και πλέον καταστήματα υιοθετούν ειδικές τιμές για τους επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων

Περισσότερα από εβδομήντα καταστήματα, εστίασης και εμπορικά, συμμετέχουν στην πιλοτική δράση προώθησης της τοπικής αγοράς του Βόλου στους επισκέπτες κρουαζιέρας, η οποία υλοποιείται το τελευταίο διάστημα, από το Δήμο Βόλου και το τμήμα τουρισμού. Η λίστα των καταστημάτων εστίασης και εμπορίου εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες επιχειρήσεις, που συμμετέχουν στη δράση οργάνωσης προσφορών και ειδικών τιμών προς τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων τα οποία προσεγγίζουν την περιοχή μας, γεγονός που αποδεικνύει τη μεγάλη αποδοχή των επαγγελματιών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία τόνωσης της τοπικής αγοράς σε συνάρτηση με τον τουρισμό κρουαζιέρας υλοποιείται πιλοτικά, με την προοπτική να αποτελέσει θεσμό στο μέλλον.

Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότερα καταστήματα του Βόλου, υιοθετούν το αυτοκόλλητο σήμα «Thank you for being a visitor», το οποίο υποδηλώνει την παροχή ειδικών τιμών στους πολυάριθμους ξένους επισκέπτες που επιθυμούν να περιηγηθούν στην τοπική αγορά, στη διάρκεια της παραμονής τους στο Βόλο.

Στόχος είναι να δοθεί κίνητρο στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, ώστε η τοπική αγορά να γίνει πιο δελεαστική για αυτούς και στο πλαίσιο αυτό κλήθηκαν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εμπορίου και εστίασης, να συμμετέχουν στη δράση οργάνωσης προσφορών.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της, το τμήμα τουρισμού του Δήμου Βόλου αναλαμβάνει να διανείμει σε όλους τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων του Βόλου, ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια καθώς και χάρτη της πόλης, εξηγώντας τους τι περιλαμβάνει η συγκεκριμένη εκπτωτική πρωτοβουλία, ενώ παράλληλα προωθείται η παραπάνω δράση στις εταιρείες που αναλαμβάνουν της οργάνωση της κρουαζιέρας στις ελληνικές θάλασσες.

Ειδικοί πάνω σε θέματα τουρισμού εκτιμούν ότι πάντα έχουν θετικό αντίκτυπο στους τουρίστες οι ειδικές εκπτωτικές τιμές και γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, το αυτοκόλλητο σήμα που υποδηλώνει τη συγκεκριμένη δράση, έχει ήδη τοποθετηθεί στις προθήκες αρκετών τοπικών καταστημάτων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των καταστηματαρχών η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι σημαντική, με δεδομένο το γεγονός ότι οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων διαθέτουν κατά βάση μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ενισχύουν την τοπική αγορά.

Βασικό ζητούμενο αποτελεί, ωστόσο, για τη Μαγνησία, η εδραίωση του τουρισμού κρουαζιέρας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι προσπάθειες των ιθυνόντων. Ηδη έχουν αποσταλεί ενημερωτικά email σε όλες τις εταιρείες κρουαζιέρας, προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστός ο Βόλος ως προορισμός, με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που εκ φύσεως διαθέτει, με την ευχή και προσδοκία, ο ετήσιος κύκλος που άνοιξε, να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου