ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Αξιοι της τύχης μας
Είκοσι οκτώ μέρες έχει όλες κι όλες ο Φεβρουάριος και τις δεκατέσσερις από αυτές τον προηγούμενο μήνα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου η αερορύπανση ξεπέρασε το μέγιστο επιτρεπτό όριο των πενήντα μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα. Η Εθνική και η Κοινοτική Νομοθεσία είναι σαφέστατη και σύμφωνα με αυτή απαγορεύεται η υπέρβαση των ορίων πάνω από τριάντα πέντε μέρες ετησίως. Είναι βέβαιο ότι αν συνεχίσουμε έτσι, το 2007 τα όρια θα ξεπεραστούν πάνω από εκατό μέρες ετησίως. Υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό, αλλά ορισμένοι κάνουν πως δεν το βλέπουν. Γιατί;
Χ.Μ.

Προβληματισμένοι οι ανθοπώλες
Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος για τις αλλαγές στην τέλεση μυστηρίων προκαλούν και ορισμένες αξιοσημείωτες αντιδράσεις. Η συμπαθέστατη τάξη των ανθοπωλών είναι εμφανώς προβληματισμένη με τις ανακοινώσεις του Μητροπολίτη. Από τα σαράντα ανθοπωλεία που λειτουργούν στο Νομό Μαγνησίας, τα περισσότερα συντηρούνται από τους γάμους και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Λίγα είναι τα ανθοπωλεία που έχουν καθημερινή κίνηση και κατανάλωση. Αν περιοριστεί ο στολισμός του προαύλιου χώρου της εκκλησίας, ίσως ορισμένες από αυτές τις επιχειρήσεις αναγκαστούν να οδηγηθούν σε λουκέτο. Αλλά και τα μεγαλύτερα ανθοπωλεία που τα Σαββατοκύριακα απασχολούσαν έξι και επτά άτομα σε διπλή βάρδια για να εξυπηρετηθούν οι γάμοι, εφόσον ο όγκος εργασίας τους περιοριστεί, θα αναγκασθούν να κάνουν απολύσεις προσωπικού. Βεβαίως η εκκλησία κοιτάζει τα δικά της… γράμματα. Οι ανθοπώλες από την άλλη πλευρά όμως πρέπει να βρουν τρόπο για να αναπληρώσουν το χαμένο εισόδημα από τα περιοριστικά μέτρα στολισμού των εκκλησιών που εξήγγειλε ο Δεσπότης.
Χ.Μ.

Τελικά το έργο εγκαταλείφθηκε;
Είκοσι μέρες έχει να εμφανιστεί, σύμφωνα με τους κατοίκους της Αργαλαστής και του Καλάμου, ο εργολάβος που ανέλαβε την αποκατάσταση του ποταμού Καλάμου μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Οκτωβρίου – κατ’ ανάθεση υπενθυμίζουμε – με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονος προβληματισμός για το αν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα για το επόμενο Πάσχα. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά εξοχικά, αλλά και ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που τις ημέρες του Πάσχα γεμίζουν. Θα έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση μέχρι τότε; Καλές οι αναθέσεις, αλλά να γίνονται και τα έργα στην ώρα τους.
Χ.Μ.

Επιτυχία για το ΕΠΑΛ Αλμυρού
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προσπάθεια του Επαγγελματικού Λυκείου Αλμυρού για την παραγωγή ψηφιακού δίσκου για την εύκολη εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο που δεν απευθύνεται μόνο σε κωφάλαλους, αλλά και σε όσους θέλουν να επικοινωνούν μαζί τους. Η εργασία ολοκληρώθηκε στα στούντιο του ΑΝΤ1 την προηγούμενη εβδομάδα και χθες μάλιστα ο τηλεοπτικός σταθμός στο δελτίο ειδήσεων φιλοξένησε εκτενές ρεπορτάζ από την εργασία των μαθητών. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης από τους ειδικούς επιστήμονες και πιθανώς η κυκλοφορία του θα είναι πανελλαδική, ίσως και πανευρωπαϊκή. Μπράβο παιδιά, συνεχίστε έτσι.
Χ.Μ.

Τις γνωρίζουν;
Αυτές τις ηλικιωμένες κυρίες που καθημερινά επαιτούν στη Δημητριάδος και την Ιάσονος το φιλοδώρημα των συμπολιτών μας, τις γνωρίζει άραγε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων;
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου