ΤΟΠΙΚΑ

Πάρκο κεραιών απέναντι από τον Αγ. Στέφανο

πάρκο-κεραιών-απέναντι-από-τον-αγ-στέφ-457377

Και σε θέσεις όπως το Σιλό, ο Σαρακηνός, τα Μελισσάτικα και στο Πανθεσσαλικό Στάδιο δρομολογεί ο Δήμος Βόλου

Πάρκο κεραιών σε έκταση απέναντι από τον οικισμό του Αγίου Στεφάνου και χωροθέτηση νέων κεραιών σε πέντε ακόμη σημεία στο Δήμο, δρομολογεί ο Δήμος Βόλου, μέσα από την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, που βρίσκεται ήδη στη Β2 φάση εκπόνησής του.

Οπως είναι γνωστό, ο Δήμος Βόλου έχει εκφράσει τη θέση του για την απομάκρυνση των κεραιών από κατοικημένες περιοχές στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο λοιπόν, προτείνει την κατάργηση του πάρκου κεραιών που υφίσταται άτυπα, δυτικά του Αγίου Στεφάνου, λόγω γειτνίασης του με τον οικισμό, ο οποίος έχει εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο. Οπως επισημαίνεται στην πρόταση «η υφιστάμενη συγκέντρωση κεραιών συνιστά αισθητική και περιβαλλοντική ρύπανση, η οποία αποτελεί σημαντική όχληση για την περιοχή αμιγούς κατοικίας που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή, για την ανάδειξη του εκτεταμένου αρχαιολογικού χώρου των Αμφανών, αλλά και για τις ήπιες κοινόχρηστες – κοινωφελείς και λοιπές χρήσεις που προγραμματίζονται». Για τους λόγους αυτούς προτείνεται η μεταφορά του εν λόγω πάρκου υφισταμένων κεραιών στο λόφο έναντι του Αγίου Στεφάνου, δυτικά της οδού Ν. Αγχίαλος – Βόλος, και προτείνεται η εκπόνηση τοπογραφικού διαγράμματος για την οριοθέτηση της έκτασης του πάρκου κεραιών.

Επιπλέον προτείνονται πέντε ακόμη σημεία χωροθέτησης νέων κεραιών σύμφωνα με στις θέσεις: Κτίριο Σιλό εντός λιμένα Βόλου, Πανθεσσαλικό στάδιο, Θέση «Μετρό » Μελισσάτικα, Σαρακηνός, ΑΓΕΤ – θέση « Χάνι».

Στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που έρχεται προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής, στη 1:30 το μεσημέρι, προτείνεται επίσης, η κατασκευή νέας πτέρυγας για το ξενοδοχείο Ξενία Βόλου, εντός του γηπέδου.

Επιπλέον, πρόβλεψη υπάρχει για την περιοχή του Διμηνίου στη ζώνη των 500 μ. και στις ζώνες 3α και 3δ προκειμένου να επιτρέπονται χρήσεις γενικής κατοικίας και η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στις θέσεις «Κοκκινόβραχος» και «Πηγάδια», (όπως αθλητικά γήπεδα κ.λ.π.) , εγκαταστάσεις κοινής ωφελείας και εκπαίδευσης ( όπως π.χ. παιδικές χαρές, ιδιωτικοί παιδότοποι, σχολεία κ.λ.π), καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (όπως π.χ. καφετέριες, καταστήματα εστίασης ) και αγροτουριστικές εγκαταστάσεις.

Ακόμη προωθείται η κατάργηση της ζώνης επέκτασης Ε11 στις «Ασπρες Πεταλούδες», όπου δεν υπάρχει οικιστική ανάπτυξη και η επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή Ε, «Βαμβακιά», δηλαδή η παραλιακή έκταση μεταξύ εγκεκριμένου σχεδίου Αγριάς, Ο.Σ.«Αστέρια», Περιφερειακής Οδού και τριτεύοντος εθνικού δικτύου Βόλου – Τσαγκαράδας, όπου υπάρχει ήδη εκτεταμένη οικιστική ανάπτυξη.

Τέλος, προτείνεται ο αποχαρακτηρισμός του πρώην κτιρίου «Γεωργάκος» από κοινωφελής χώρος (χώρος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) και ο χαρακτηρισμός του ως χώρου κεντρικών λειτουργιών πόλης, όπως όλα τα υπόλοιπα της περιοχής και να εκπονηθεί τοπογραφικό διάγραμμα και να γίνει ειδική υπόμνηση για την περιοχή έκτασης 150 στρεμμάτων περίπου του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Αγ. Στεφάνου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου