ΤΟΠΙΚΑ

Λύσεις για το Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων

λύσεις-για-το-ιδρυμα-αγωγής-ανηλίκων-α-457638

Προωθεί το Υπ. Δικαιοσύνης, σύμφωνα με απάντηση στον Αλ. Μεϊκόπουλο

Σε τρεις άξονες το υπουργείο Δικαιοσύνης σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στο Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων (ΙΑΑΑ) Βόλου σύμφωνα με την απάντηση στην ερώτηση του Αλ. Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η πρώτη παρέμβαση αφορά στο θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου να διασφαλιστεί αφενός ότι μελλοντικά θα εισάγεται στο Ιδρυμα μικρότερος αριθμός στην βάση ορθολογικότερων κριτηρίων και αφετέρου ότι δεν θα τοποθετούνται πλέον νέοι μετεφηβικής ηλικίας.

Αναφορικά με την αναμόρφωση των χώρων του Ιδρύματος, που συνιστά το δεύτερο άξονα εργασίας, το Υπουργείο σημειώνει στην απάντησή του ότι σε συνεργασία με ειδική ομάδα Μελέτης του Παν. Θεσσαλίας έχει εκπονηθεί σχέδιο κτιριολογικών παρεμβάσεων, η εκτέλεση των οποίων ανατέθηκε ήδη στην εταιρεία «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» προκειμένου οι χώροι του Ιδρύματος να ανταποκρίνονται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις σύγχρονες ανάγκες τόσο των φιλοξενούμενων ανηλίκων όσο και των υπαλλήλων του ιδρύματος.

Επίσης, όσον αφορά στην ορθολογική στελέχωση του Ιδρύματος με το απαραίτητο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, το Υπουργείο ενημερώνει ότι με βάση τις δημοσιονομικές του δυνατότητες και το νομοθετικό πλαίσιο, έχει προβεί στην απόσπαση 3 υπαλλήλων, δηλαδή 2 υπαλλήλων φύλαξης και 1 Κοινωνικού Λειτουργού. Στο ΙΑΑΑ Βόλου υπηρετούν σήμερα 10 του κλάδου ΔΕ φύλαξης ενώ αναμένεται σύντομα και 1 ακόμη.

Σχετικά με το αίτημα παραχώρησης μεταφορικού μέσου για την μεταφορά των τροφίμων στο δικαστήριο ή στο νοσοκομείο, σημειώνει ότι προτάθηκε στην Διεύθυνση η εκ μέρους τους απευθείας διερεύνηση του ενδεχόμενου απόκτησης οχήματος μέσω του ΟΔΔΥ ενώ τέλος το Υπουργείο τονίζει ότι η αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών καταβάλλει διαρκώς κάθε δυνατή προσπάθεια, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού και μέσω μεταφοράς πιστώσεων, προκειμένου να καλύπτει τα διάφορα αιτήματα που αφορούν στην εύρυθμη, ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του ΙΑΑΑ Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου