ΤΟΠΙΚΑ

Προφυλακιστέος για την παιδική πορνογραφία ο 38χρονος Βολιώτης

προφυλακιστέος-για-την-παιδική-πορνο-458041

Συνελήφθη έπειτα από έφοδο στο σπίτι του προχθές το πρωί, όπου βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία

Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες ο 38χρονος Βολιώτης, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων. Ο 38χρονος άνεργος, σε βάθος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Ανακριτή και απολογήθηκε για τις πράξεις του και πήρε το δρόμο για τις φυλακές Λάρισας.

Το πρωί της περασμένης Κυριακής, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κλιμάκιο αστυνομικών προχώρησε σε αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία 38χρονου ημεδαπού, στην πόλη του Βόλου. Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ψηφιακά μέσα του 38χρονου, διαπιστώθηκε η κατοχή εκατοντάδων αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, οι οποίοι θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 38χρονου Βολιώτη μετά από την εξιχνίαση υπόθεσης πορνογραφίας ανηλίκων, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ερευνών, σε συνεργασία με αλλοδαπές Αρχές, για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων peer – to – peer (P2P), για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκε καταγραφή των ηλεκτρονικών ιχνών των ατόμων που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο πορνογραφίας ανηλίκων. Από τον έλεγχο προέκυψαν επτά ηλεκτρονικά ίχνη, τα οποία ανήκουν σε χρήστες εντός της ελληνικής επικράτειας. Μάλιστα πριν από λίγες μέρες είχε συλληφθεί ένας 32χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου