ΤΟΠΙΚΑ

Προεκλογική έξαρση τρομοκρατίας

προεκλογική-έξαρση-τρομοκρατίας-851206

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, μικρής ισχύος, εξερράγη στις 11.42 το πρωί στον 4ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Τσακάλωφ 28 στο Κολωνάκι, όπου βρίσκεται το σπίτι του πρώην υπουργού Γεράσιμου Αρσένη και της υποψήφιας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Λούκας Κατσέλη, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε κατσαρόλα, την οποία άγνωστοι άφησαν στον διάδρομο του ορόφου. Ανάληψη ευθύνης δεν υπάρχει, όμως ακριβώς την ίδια μέθοδο είχε ακολουθήσει η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» που ανέλαβε την ευθύνη για την πρόσφατη επίθεση στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Είκοσι λεπτά πριν από την έκρηξη του μηχανισμού, δηλαδή στις 11.22, έγιναν δύο τηλεφωνήματα από άγνωστο στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Alter, ο οποίος είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στο γραφείο της κ. Κατσέλη στην οδό Τσακάλωφ.
Στον τόπο της έκρηξης έσπευσαν αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και πυροτεχνουργοί που ερευνούν την υπόθεση.

Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Γιάφκα στο Χαλάνδρι

Έφοδο σε γιάφκα στο Χαλάνδρι πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για προσαγωγές υπόπτων.
Στο διαμέρισμα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές εντοπίστηκαν υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατικές ενέργειες. Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Το διαμέρισμα βρισκόταν υπό αστυνομική παρακολούθηση τους τελευταίους μήνες.
Η έφοδος των αστυνομικών πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις ώρες μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, μικρής ισχύος, σε πολυκατοικίας επί της οδού Τσακάλωφ 28, στο Κολωνάκι, όπου βρίσκεται το σπίτι του Γ. Αρσένη και της Λ. Κατσέλη. Η μέθοδος παραπέμπει στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου