ΤΟΠΙΚΑ

Την Κυριακή η Παπαρήγα στο Βόλο

την-κυριακή-η-παπαρήγα-στο-βόλο-851206

Το ερχόμενο Σάββατο και την Κυριακή οι κεντρικές πολιτικές συγκεντρώσεις των κομμάτων της Αριστεράς στο Βόλο.
Την Κυριακή θα βρίσκεται στο Βόλο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία θα μιλήσει στην παραλία του Βόλου στις 7.30 το απόγευμα. Η γραμματέας του κόμματος σύμφωνα με πληροφορίες νωρίτερα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και θα αναφερθεί στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου εξάλλου στις 7 το απόγευμα επίσης στην παραλία του Βόλου θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ομιλητές θα είναι ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Χουντής καθώς και ο βουλευτής Επικρατείας Γιάννης Μπανιάς.

Ανακοίνωση – καταγγελία
ΚΚΕ για εκτροπή Αχελώου

Η Επιτροπή Θεσσαλίας του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά εγκαταλείπει το έργο της εκτροπής, ερμηνεύοντας τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Παπανδρέου στο προχθεσινό debate και καλεί τους αγρότες να μην έχουν κανένα δίλημμα και κανένα ενδοιασμό και να στηρίξουν μαζικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.
«Ο Γ. Παπανδρέου, αν και δεν το είπε «ορθά – κοφτά», άφησε να εννοηθεί ότι αν το ΠΑΣΟΚ αναλάβει την κυβέρνηση, το έργο εκτροπής του Αχελώου θα ακυρωθεί, ή, εν πάση περιπτώσει, θα πάει στις ελληνικές καλένδες» επισημαίνεται στην ανακοίνωση και εκτιμάται ότι τα περί «επαναξιολόγησης του Αχελώου» και «αξιοποίησης των φραγμάτων στην ίδια τη Θεσσαλία» που ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.
Το ΚΚΕ Θεσσαλίας χαρακτηρίζει επίσης υποκριτική την στάση του Κ. Καραμανλή και των τοπικών βουλευτών και άλλων στελεχών της ΝΔ, διότι όπως υποστηρίζει εμφανίζονται υπέρ της εκτροπής του Αχελώου και καταγγέλλουν ότι η σημερινή κυβέρνηση ευθύνεται για τις καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση, τις αναβολές, τις επαναδιαπραγματεύσεις, τις αναπροσαρμογές, που είχαν σαν αποτέλεσμα το έργο να προχωράει με ρυθμούς χελώνας και να απομακρύνεται ο ορίζοντας της ολοκλήρωσής του.
«Οι Θεσσαλοί αγρότες, έχουν καταλάβει, εδώ και καιρό, ότι η εκτροπή του Αχελώου δεν προχωράει, επειδή οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν τη θέλουν, όπως δεν την θέλουν, επίσης και την πολεμούν με λύσσα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «Οικολόγοι – Πράσινοι». Επομένως, στις εκλογές της 4ης Οκτώβρη οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν πρέπει να έχουν κανένα δίλημμα και κανένα ενδοιασμό. Πρέπει να ρίξουν, μαζικά στην κάλπη, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ δείχνοντας, μ αυτό τον τρόπο, ότι δεν ανέχονται άλλο να τους κοροϊδεύουν και πως είναι αποφασισμένοι ν αγωνιστούν, μαζί με το ΚΚΕ, για να ανοίξουν έναν άλλο δρόμο φιλοαγροτικής και φιλολαϊκής ανάπτυξης» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου