ΤΟΠΙΚΑ

Ταλαιπωρίας συνέχεια για τον 19χρονο… στρατεύσιμο!

ταλαιπωρίας-συνέχεια-για-τον-19χρονο-851206

Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Τ» για την ταλαιπωρία που καλείται να υποστεί ο 19χρονος Κωνσταντίνος Στέλλος και η οικογένειά του, από τη Ν. Ιωνία, μέσα στο κλίμα ευθυνοφοβίας που έχει προκαλέσει η «φάμπρικα» των παράνομων απαλλαγών από το Στρατό.
Ο νεαρός, με εγκεφαλική αναπηρία, αναπηρία σε ποσοστό 80%, ο οποίος εξυπηρετείται με αναπηρικό αμαξίδιο κλήθηκε προ ημερών να…παρουσιαστεί στην Καλαμάτα και σήμερα καλείται ενώπιον της Επιτροπής στο 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας!
Ταλαιπωρία σωματική, ψυχική και οικονομική για τους γονείς του Κωνσταντίνου, οι οποίοι εδώ και ενάμισι χρόνο συγκεντρώνουν και προσκομίζουν στις αρμόδιες αρχές δικαιολογητικά και τρέχουν από υπηρεσία σε στρατόπεδο για να πείσουν αυτό που εύχονται να μην χρειαζόταν να αποδείξουν ποτέ. Ότι το παιδί τους είναι αδύνατον να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.
Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων ΑΜΕΑ Ράνια Καρανικόλα διερωτήθηκε γιατί η Επιτροπή να μην υποχρεούται σε παρόμοια βαριά περιστατικά, που δεν μπορούν να μεταφερθούν, να επισκέπτεται το σπίτι της οικογένειας.
«Θεωρώ ότι είναι θέμα πολιτικής απόφασης που πρέπει να ληφθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όταν ένα παιδί γεννιέται με τέτοιες βαριές αναπηρίες, δεν αλλάζει κάτι στην πορεία της ζωής του», επισήμανε.
Ο σύλλογος διεκδικεί ότι από τη στιγμή που το περιστατικό γίνεται γνωστό να δίνεται κάρτα αναπηρίας, ώστε να τελειώνει για πάντα η ταλαιπωρία τους.
«Δεν ξέρω αν είναι να γελάει κανείς ή να κλαίει με αυτές τις περιπτώσεις και με αυτή την γραφειοκρατία», πρόσθεσε η κ. Καρανικόλα.
Πρόκειται για το τρίτο αντίστοιχο περιστατικό που έχει κληθεί τελευταία να αντιμετωπίσει το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.
Σημείο που η κ. Καρανικόλα επισήμανε είναι ότι σε αυτή τη μακρά και χρονοβόρα διαδικασία που εισήλθε η οικογένεια του Κωνσταντίνου διαπιστώνεται ότι η μία υπηρεσία αμφισβητεί την άλλη.
«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι το τελευταίο περιστατικό», ανέφερε η πρόεδρος, σημειώνοντας ότι ο σύλλογος θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα από κοντά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου