ΤΟΠΙΚΑ

Ανακατασκευάζεται η παιδική χαρά στη Ν. Αγχίαλο με νέες προδιαγραφές

ανακατασκευάζεται-η-παιδική-χαρά-στη-459785

Μέτωπο εργασιών και στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου για την ανακατασκευή παιδικών χαρών που έχουν κριθεί από ακατάλληλες έως επικίνδυνες, ανοίγει ο Δήμος Βόλου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει σε επίπεδο Δήμου, από το σύνολο των 97 παιδικών χαρών, θα αναβαθμιστούν και θα λειτουργήσουν, σύμφωνα με τις πρότυπες προδιαγραφές, περίπου 20 παιδικές χαρές εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος και από μία σε κάθε περιφερειακή ενότητα.

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για την ανακατασκευή παιδικής χαράς στη Ν. Αγχίαλο, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ που θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου.

Η παιδική χαρά βρίσκεται εντός του οικισμού, είναι 578τ.μ. και μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες θα καλύψει δύο ηλικιακές ομάδες χρηστών: από ενός έτους και από τριών ετών και πάνω.

Σήμερα, η συγκεκριμένη παιδική χαρά, χρησιμοποιείται από παιδιά διαφόρων ηλικιακών ομάδων, χωρίς να πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας. Μετά από έλεγχο, τα όργανα της παιδικής χαράς, τα οποία είναι ξύλινα και παλιά, κρίθηκαν ακατάλληλα και θα πρέπει να αντικατασταθούν με νέα. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να προβλεφθούν κατάλληλα δάπεδα ασφαλείας, ενώ θα διαμορφωθούν ζώνες όδευσης στο εσωτερικό της παιδικής χαράς.

Η επιλογή για την αναβάθμιση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς έγινε όχι μόνο με βάση τα λειτουργικά προβλήματα, αλλά και της θέσης της στον αστικό ιστό. Αποτελεί τμήμα του ευρύτερου διαμορφωμένου υπαίθριου χώρου πίσω από το Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Ν. Αγχιάλου και γειτνιάζει με το παραλιακό μέτωπο. Ο χώρος είναι ήδη περιφραγμένος με μεταλλικά κιγκλιδώματα και είσοδο. Υπάρχει επαρκής φωτισμός και δεντροφύτευση για σκίαση, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για επιπλέον φύτευση. Η πρόσβαση στο χώρο εξασφαλίζεται από τον πεζόδρομο και είναι ιδιαίτερα ασφαλής.

Μετά την είσοδο των συνεργείων των τεχνικών υπηρεσιών, ο χώρος της παιδικής χαράς θα ανακαινιστεί και θα παραδοθεί ολοκληρωμένος. Θα υπάρχουν διακριτοί χώροι με παιχνίδια για δύο ηλικιακές ομάδες (νηπίων και παίδων). Θα διασφαλίζεται, επίσης, η πρόσβαση σε ΑμεΑ. Σε κάθε πλευρά, θα υπάρχει ένα κεντρικό θεματικό όργανο παιχνιδιού, που θα αυξάνει το ενδιαφέρον και την αισθητική του παιδότοπου και θα αναβαθμίζει την περιοχή. Το όργανο αυτό θα συνδυαστεί με άλλα όργανα που θα καλύπτουν τις άλλες δραστηριότητες της παιδικής χαράς και τις ανάγκες των ηλικιακών ομάδων. Επιπλέον, προβλέπεται η εγκατάσταση καθισμάτων (παγκάκια) για τους συνοδούς, μία βρύση για πόσιμο νερό και καλάθια απορριμμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου