ΤΟΠΙΚΑ

Περιοδεία της Κατ. Παπανάτσιου στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας

περιοδεία-της-κατ-παπανάτσιου-στα-γρα-460870

Η Βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου συνοδευόμενη από τη συνεργάτη της Παππά Ιωάννα, γεωπόνος, επισκέφθηκε χθες τα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων και συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης κ. Λιάνο Νικόλαο, με σκοπό να ενημερωθεί για τα θέματα και τα προβλήματα που αφορούν στην αγροτική παραγωγή και λειτουργία της ΔΑΟΚ γενικότερα.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην υποστελέχωση των τμημάτων της ΔΑΟΚ από επιστήμονες, θέματα που αφορούν στην κτηνοτροφία, στην προστασία της φυτικής παραγωγής, στην απορρόφηση των κονδυλίων για τα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα και στις καταστροφές της παραγωγής λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Βογιατζής.

Η Βουλευτής δήλωσε ότι από την κυβέρνηση υπάρχουν προτάσεις για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, αλλά και προβλήματα που κληρονομήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση ,όπως αυτό των βοσκοτόπων, εξετάζονται και βρίσκονται κοντά στην λύση τους. Ενημέρωσε επίσης, πως έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την κινητοποίηση του ΕΛΓΑ και θα συνεχίσει τις επαφές με τους αρμόδιους φορείς έως ότου βρεθεί λύση.

Τέλος, ζήτησε να ενημερώνεται για τοπικά θέματα που προκύπτουν όσον αφορά στην αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία ώστε να μπορεί από τη θέση της ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κυβερνητικού Ελέγχου Αγροτικής Ανάπτυξης να εξετάζει τα ζητήματα και να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βρεθούν λύσεις προς όφελος των αγροτών και της αγροτικής ανάπτυξης γενικότερα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου