ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης σε σχολείο

πρώτο-κρούσμα-της-νέας-γρίπης-σε-σχολε-851206

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης σε σχολείο εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μαθήτρια της Α Λυκείου, η οποία την περασμένη εβδομάδα ένιωσε αδιαθεσία.

Η μαθήτρια επισκέφθηκε την Παρασκευή το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Οι γιατροί έλαβαν φαρυγγικό επίχρισμα και έστειλαν τα δείγματα στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Κέντρου Αναφοράς Γρίπης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η μαθήτρια ήταν θετική στον ιό της νέας γρίπης. Οι γιατροί έδωσαν στη μαθήτρια φαρμακευτική αγωγή και της συνέστησαν κατ οίκον νοσηλεία για επτά μέρες.

Τα μαθήματα στο σχολείο συνεχίζονται κανονικά, ενώ τόσο οι διευθυντές όλων των μονάδων της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και το προσωπικό καθαριότητας έχουν ενημερωθεί από την αρχή του σχολικού έτους για τα μέτρα κατά της διασποράς του ιού της νέας γρίπης.

Περίπου 400 μαθητές έχουν απουσιάσει με συμπτώματα γρίπης τις τελευταίες δέκα ημέρες που λειτουργούν τα σχολεία, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υγείας από την καταγραφή των απουσιών λόγω ασθένειας, στα σχολεία.

Το σύστημα καταγραφής των απουσιών λόγω ασθένειας από την ημέρα του… αγιασμού μέχρι σήμερα, σε σύνολο 1 εκατομμυρίου μαθητών έδειξε ότι έχουν απουσιάσει περίπου 400 παιδιά τα οποία εμφάνισαν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής. Σε ό,τι αφορά τους διδάσκοντες, ο αριθμός των «ύποπτων» περιστατικών είναι –ακόμη- πολύ χαμηλός. Σε σύνολο περίπου 70.000 εργαζομένων, έχουν απουσιάσει μόνο 4 καθηγητές με συμπτώματα γρίπης.

Εν τω μεταξύ, μια γυναίκα 23 ετών, από τη Νέα Ζηλανδία, επισκέπτρια στη χώρα μας, διαπιστώθηκε ότι νοσεί από το νέο ιό γρίπης Α(Η1Ν1). Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε εμφανίζοντας σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου