ΤΟΠΙΚΑ

Ο Θαν. Νάκος για τη μικροκαρπία στο Πήλιο

ο-θαν-νάκος-για-τη-μικροκαρπία-στο-πήλι-851206

«Για μια ακόμη χρονιά θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί μήλου του Πηλίου, σε ότι αφορά το πρόβλημα της μικροκαρπίας, που τους ταλαιπωρεί, σύμφωνα με απόφαση του ΕΛΓΑ. Η αποζημίωση αφορά την εσοδεία 2006». Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Αθανάσιος Νάκος, με αφορμή την απόφαση του ΕΛΓΑ.
Ο κ. Νάκος, δήλωσε σχετικά:
«Για τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος της μικροκαρπίας που ταλαιπωρεί τους παραγωγούς μήλου του Πηλίου και προκειμένου να εξασφαλισθεί το εισόδημά τους, μέσω των ενισχύσεων Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΣΕΑ), θα υποβληθεί αίτημα στην αρμόδια διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να χρηματοδοτηθεί η αντικατάσταση των δέντρων, που παρουσιάζουν την ασθένεια, με νέα δέντρα.
Ακόμη, το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) συνεχίζει τις έρευνες με τη βεβαιότητα ότι, θα βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης της ασθένειας, με την ονομασία «Σκούπα της μάγισσας» προκειμένου να διασφαλισθεί, ότι τα νέα δέντρα που θα φυτευτούν δεν θα προσβληθούν κι αυτά από την ασθένεια.
Με τις αποφάσεις αυτές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αφ’ ενός δίδεται προσωρινή λύση στο πρόβλημα με την αποζημίωση των μηλοπαραγωγών για την εσοδεία του 2006, παρά τις γνωστές δυσκολίες που υπάρχουν, αναδεικνύοντας έτσι την στήριξη, που παρέχει στους παραγωγούς του Πηλίου, αφ’ ετέρου δρομολογείται η οριστική λύση, δια της οποίας θα διασφαλισθεί σε πολυετή βάση το εισόδημα των αγροτών της περιοχής μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου