ΤΟΠΙΚΑ

Παραεκκλησιαστικοί γιουχάρισαν το Βαρθολομαίο

παραεκκλησιαστικοί-γιουχάρισαν-το-β-851206

Λαμπρή υποδοχή επιφύλαξε τη Δευτέρα ο κόσμος της Τρίπολης στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον οποίο υποδέχθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο δήμαρχος Τρίπολης, ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, ο υφυπουργός Παιδείας και χιλιάδες κόσμου που είχαν συρρεύσει από νωρίς.
Ο κ. Βαρθολομαίος δήλωσε τον θαυμασμό του για την Αρκαδία και ευχαρίστησε όλους για τη «θερμότατη υποδοχή και την μοναδική εμπειρία». Χαρακτήρισε την Αρκαδία «Άγιο Όρος της Πελοποννήσου», εξηγώντας ότι το όνομα αυτό πήρε από τις πολλές ιερές μονές που βρίσκονται εκεί.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου.

Συλλήψεις
για επεισόδια
Αναταραχή προκάλεσαν στην Ελασσόνα μέλη της παραθρησκευτικής οργάνωσης «Φιλορθόδοξος Ένωσις “Κοσμάς Φλαμιάτος”», κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου, με αποτέλεσμα να συλληφθούν έξη από αυτά.
Τα μέλη της οργάνωσης έγιναν αντιληπτά το βράδυ του Σαββάτου, τη στιγμή που μοίραζαν στο πλήθος ή τοποθετούσαν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων φέιγ-βολάν τα οποία ανέγραφαν ότι «ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ψεύδεται και λοιδορεί τον λαό του Θεού»…

Με την επέμβαση αστυνομικών συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου κρατήθηκαν περίπου μιάμιση ώρα ώσπου να ολοκληρωθεί η εξακρίβωση των στοιχείων τους και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δύο από τους έξη συλληφθέντες είχαν συλληφθεί και πέρυσι σε ανάλογη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Αγίου Αχίλλειου, επειδή φώναζαν συνθήματα εναντίον του!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου