Θα αλλάξει το νόμο - πλαίσιο το ΠΑΣΟΚ

Τελευταία ενημέρωση: 2007-03-15, 00:00:00
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη σημερινή του εισήγηση στο Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για "απαράδεκτη επίθεση της κυβέρνησης στη νέα γενιά της χώρας μας". Και πρόσθεσε ότι "η κατάσταση που σχεδόν καθημερινά βιώνουμε στους δρόμους της Αθήνας αποτελεί απόδειξη πλήρους αποτυχίας μιας ανάλγητης, ανίκανης και επικίνδυνης κυβέρνησης".
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η νεολαία διψά για μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία, αξιοκρατία, ισότιμη συμμετοχή στις παραγωγικές διαδικασίες και πρόσθεσε ότι, ενώ η νεολαία η οποία καλείται να σηκώσει το μεγάλο βάρος των αλλαγών και των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει ο ελληνισμός και η ανθρωπότητα, απαξιώνεται, καταδιώκεται και λοιδωρείται από την κυβέρνηση, η οποία κυβέρνηση αδυνατεί να κατανοήσει και να λύσει τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο τόπος και η νέα γενιά.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κυβέρνηση "όντας ανίκανη να προωθήσει λύσεις, τομές και μεταρρυθμίσεις ,που έχει ανάγκη η Παιδεία ,προσέθεσε και νέες".
"Γιαυτό και επιλέγει να κάνει συνομιλητή της τους κουκουλοφόρους, ενώ αγνοεί τη νέα γενιά της χώρας. Εχει επιλέξει να κάνει πρωταγωνιστή των θεμάτων Παιδείας και νέας γενιάς το υπουργείο Δημόσιας Ταξης. Η επίλυση των προβλημάτων της Παιδείας και της νέας γενιάς δεν μπορεί να γίνει από τον υπουργό της Δημόσιας Τάξης", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για διάλυση της Παιδείας και είπε ότι τα πανεπιστήμια έκλεισαν και παραμένουν κλειστά με ευθύνη της κυβέρνησης και με την άγονη επιμονή της να νομοθετήσει ερήμην της πανεπιστημιακής κοινότητας και ουσιαστικά ενάντια στην ίδια την Παιδεία, φέρνοντας ένα πρόχειρο νομοσχέδιο χωρίς προοπτική.
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση "κυριολεκτικά παίζει με τη φωτιά και νομίζει ότι έτσι μπορεί να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών, όμως η σιωπηλή πλειοψηφία την οποία επικαλείται η κυβέρνηση δεν είναι καθόλου σιωπηλή, αλλά ήδη φωνάζει φτάνει πιά".
"Τα προβλήματα είναι πρωτίστως κοινωνικά και δεν λύνονται δια ροπάλου. Εμείς θέλουμε ανοιχτά πανεπιστήμια, να ανοίξουν τώρα για να μπορέσει επιτέλους να γίνει διάλογος με νηφαλιότητα. Γιαυτό όμως έχει κύρια ευθύνη η κυβέρνηση", είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε παλαιότερη κατηγορηματική του δήλωση ότι "μια από τις πρώτες πράξεις της δικής μας κυβέρνησης θα είναι να αλλάξουμε το νόμο γιατί είναι πρόχειρος, αντιφατικός και αδιέξοδος και δεν δίνει καμιά λύση και προοπτική στη χώρα".
"Φέρνουμε το δικό μας πλαίσιο για την Παιδεία συνολικά, ούτως ή άλλως ο νόμος της ΝΔ και πρόχειρος είναι και ανενεργός θα μείνει", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, και κατέληξε λέγοντας ότι "θα δώσουμε μετά τις εκλογές τη διέξοδο που έχει ανάγκη η χώρα με συνέπεια θέσεων και στάσεων, με αρχές και πρόγραμμα, με κοινό αγώνα συλλογικής και ατομικής ευθύνης όπως απαιτεί από εμάς η δημοκρατική μας παράταξη και ο ελληνικός λαός".

Για τους αγρότες

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε επίσης στην τριήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλία και έκανε λόγο για πάρα πολύ θετικά μηνύματα που αποκόμισε, υπογραμμίζοντας ότι "ο αγροτικός κόσμος μας ακούει ξανά, εμπιστεύεται και ακουμπά ξανά στο ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση των πολύ μεγάλων προβλημάτων του, αναζητά σε εμάς την ελπίδα για το μέλλον του και την προοπτική της ελληνικής γεωργίας, αλλά και αναγνωρίζει τη συστηματική μας δουλειά των τελευταίων χρόνων, ιδιαίτερα σε σχέση με το πρόγραμμά μας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι και οι νέοι αγρότες υποδέχονται με ενθουσιασμό τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για ένα νέο και ριζικά διαφορετικά προσανατολισμό της γεωργίας, ενώ και οι απόμαχοι υποδέχονται με ανακούφιση το προνοιακό πρόγραμμα και τις προνοιακές συντάξεις του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το μήνυμα αυτό δεν περιορίζεται στον αγροτικό πληθυσμό μόνο, αλλά αυτή η (θετική) αντίδραση προέρχεται από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για εντατική συνέχιση της παρουσίασης του προγράμματος και της διαβούλευσης με τους πολίτες και τόνισε ότι προτείνουμε λύσεις για το σύνολο των τομέων και των κοινωνικών στρωμάτων της χώρας.
"Σε αυτό το πεδίο διαμορφώνουμε το δημόσιο διάλογο. Αυτή είναι η δική μας πραγματική ατζέντα. Είναι οι πραγματικές προτεραιότητες που έχει η κοινωνία μας η οποία διψά για αλλαγές και κοινωνική δικαιοσύνη", κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Θ. Ρουσόπουλος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως «ο κ. Παπανδρέου την ίδια ώρα που παραδέχεται ότι "η νέα γενιά διψά για μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία", εξακολουθεί να αρνείται τη μεταρρύθμιση, συνεχίζει να πολεμάει κάθε αλλαγή, συνεχίζει να δίνει μάχη για να μην αλλάξει τίποτα».
Ο κ. Ρουσόπουλος πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «ομολογεί έτσι απερίφραστα ότι για τον ίδιο και το κόμμα του προτεραιότητα δεν είναι τα αιτήματα των νέων μας, αλλά το μικροκομματικό συμφέρον. Εμφανίζεται - ή έτσι νομίζει - αρεστός, αλλά διόλου χρήσιμος στους νέους και στις ανάγκες τους για ένα καλύτερο μέλλον».
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
6
=