ΤΟΠΙΚΑ

Βραχυκύκλωμα έκαψε φωλιά πελαργού στο Ριζόμυλο

βραχυκύκλωμα-έκαψε-φωλιά-πελαργού-στ-463206

Σε καμένη φωλιά επέστρεψε ο πελαργός

Σε βραχυκύκλωμα είναι πιθανόν να οφείλεται η φωτιά που ξέσπασε χθες το πρωί σε μικρό υποσταθμό της ΔΕΗ στο Ριζόμυλο και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή φωλιάς πελαργού.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 9.30 το πρωί, εκδηλώθηκε φωτιά σε ξερά κλαδιά φωλιάς που είχε κατασκευάσει πελαργός σε στύλο της ΔΕΗ στην Πλατεία Ριζομύλου.

Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και τη ΔΕΗ και σε λίγο, συνεργείο της ΔΕΗ πραγματοποιούσε διακοπή ηλεκτροδότησης ώστε να προχωρήσει στην πυρόσβεση χωρίς κίνδυνο η δύναμη των πυροσβεστών που μετέβη στο σημείο από το κλιμάκιο της ΒΙΠΕ.

Δυστυχώς η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς τη φωλιά που είχε κατασκευάσει πελαργός, πάνω σε βάση που είχαν τοποθετήσει συνεργεία της ΔΕΗ στο συγκεκριμένο αλλά και σε άλλους στύλους προκειμένου να διευκολύνεται η δημιουργία εστίας για τα συγκεκριμένα πτηνά που ενδημούν εδώ και δεκαετίες στις παρακάρλιες περιοχές.

«Η φωτιά είχε επεκταθεί και στο στύλο. Τη σβήσαμε πριν πάρει διαστάσεις αλλά η φωλιά είχε καταστραφεί και στο έδαφος είχαν πέσει τα αποκαϊδια της φωλιάς. Ευτυχώς δεν υπήρχαν νεογνά, ούτε αυγά αλλά μας συγκίνησε η εικόνα του πελαργού που πετούσε πάνω από την περιοχή, πάνω από τον καπνισμένο στύλο, αναζητώντας τη φωλιά που είχε κατασκευάσει», δήλωσε άτομο που συμμετείχε στην πυρόσβεση.

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου