Συνέλαβαν τρεις Ουκρανούς δουλεμπόρους

Τελευταία ενημέρωση: 2009-09-22, 00:00:00
Νέα καραβιά μεταναστών στη Μαγνησία. Στα δίχτυα του Λιμενικού Σώματος Βόλου έπεσαν τρεις Ουκρανοί λαθροδιακινητές, οι οποίοι είχαν στοιβάξει στην καμπίνα ιστιοφόρου σκάφους 17 λαθρομετανάστες. Σε αυτό το μακρύ και δύσκολο ταξίδι της «ελπίδας» συμμετείχαν τρία βρέφη…


Θύματα εκμετάλλευσης κυκλώματος σύγχρονων δουλεμπόρων έπεσαν άλλοι 17 αλλοδαποί. Πλήρωσαν αδρά, περίπου 6.000 δολάρια ο καθένας, για το πολυήμερο εξαντλητικό ταξίδι μέχρι τα παράλια της Τουρκίας, από όπου τους επιβίβασαν οι λαθροδιακινητές σε ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Γαλλίας.

Το σκάφος εντόπισε το βράδυ της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου Αγ. Βάτος, κοντά στο Τρίκερι πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος.

Οι λιμενικοί εντόπισαν μετά από έλεγχο μέσα στην καμπίνα του ιστιοφόρου κρυμμένους τους 17 αλλοδαπούς, 12 άντρες, δύο γυναίκες και τρία μωρά, που εγκατέλειψαν το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Σρι Λάνκα, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Οι μετανάστες και οι τρεις Ουκρανοί λαθροδιακινητές τους, οι οποίοι συνελήφθησαν, μεταφέρθηκαν με πλωτό του Λιμενικού Σώματος περίπου στις 2 τα ξημερώματα χθες στο λιμάνι του Βόλου.

Από εκεί κατευθύνθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών της Νομαρχίας Μαγνησίας. Ο εντεταλμένος νομαρχιακός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Χαρ. Τσαμπάζης είχε ήδη κινητοποιήσει για την προετοιμασία των χώρων του Κέντρου, για ρούχα και φαγητό για όσες ημέρες φιλοξενηθούν προσωρινά οι μετανάστες.

Ιδιαίτερη μέριμνα λήφθηκε για τα τρία μωρά δύο οικογενειών, που χρειάστηκαν γάλα, παιδικά ρούχα και παπούτσια, τα οποία έχασαν στη διάρκεια του ταξιδιού.

Όλοι πάντως, όπως γιατροί διαπίστωσαν μετά από εξέταση, είναι καλά στην υγεία τους.

Οι τρεις Ουκρανοί, οι δύο 55 ετών και ο τρίτος 46 ετών, οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Εισαγγελέα. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και σήμερα απολογούνται στον Ανακριτή.

Πρόκειται για την τέταρτη καραβιά λαθρομεταναστών που εντοπίζεται από τις λιμενικές αρχές τον τελευταίο μήνα. Συνολικά από τον Αύγουστο στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Νομαρχίας Μαγνησίας φιλοξενήθηκαν προσωρινά περισσότεροι από 100 μετανάστες.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
1
=