ΤΟΠΙΚΑ

Δεκαέξι Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία δεν λειτουργούν!

δεκαέξι-ολοήμερα-δημοτικά-σχολεία-δε-851206

Με 18 κενά σε δασκάλους σε όλη τη Μαγνησία προχωρά η σχολική χρονιά, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το κύριο ζήτημα που τίθεται από αυτές τις ελλείψεις είναι η μη στελέχωση 16 ολοημέρων σχολείων, δύο από αυτά στη Ν. Ιωνία και τα υπόλοιπα στη Πήλιο και στις Β. Σποράδες, με αποτέλεσμα γονείς και μαθητές να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.

Στην ιδέα του Ολοημέρου Σχολείου έχουν επενδύσει πολλές οικογένειες στις οποίες εργάζονται και οι δύο γονείς, προκειμένου τα παιδιά τους να μπορούν να απασχολούνται περισσότερες ώρες στο σχολικό περιβάλλον.
Ωστόσο φέτος η σχολική χρονιά δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Μαγνησία, καθώς μέχρι τώρα δεν έχουν καλυφθεί 18 κενά σε δασκάλους σε όλο το νομό, ενώ παράλληλα 16 ολοήμερα σχολεία έχουν αναστείλει την λειτουργία τους. Το γεγονός αυτό έχει ανησυχήσει τους γονείς, οι οποίοι πρέπει να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο πολύ νωρίτερα απ’ ότι είχαν συνηθίσει, πράγμα που τους δυσκολεύει στην εργασία τους και στο πρόγραμμά τους.
Τα σχολεία που έχουν αναστείλει το πρόγραμμά τους -του Ολοημέρου- μέχρι να στελεχωθούν, είναι πέντε δημοτικά στα νησιά των Β. Σποράδων, δύο δημοτικά στη Ν. Ιωνία, το 8ο και το 10ο και εννέα δημοτικά σε χωριά του Πηλίου. Οι ελλείψεις αντίστοιχα σε δασκάλους ανέρχονται σε 18, μιας και λείπουν εννέα δάσκαλοι από το Πήλιο, επτά από τα νησιά και δύο από τη Ν. Ιωνία, στοιχεία τα οποία στάλθηκαν και στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ την ίδια στιγμή η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας υποστηρίζει ότι τα κενά είναι πολύ λιγότερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η άποψη της περιφέρειας πως στα νησιά υπάρχουν μόλις δύο κενά.
Οι γονείς περιμένουν να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία τους και των παιδιών τους, ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του ζητήματος.
Προγραμματισμός Πρωτοβάθμιας
Χθες οι Προϊστάμενοι της Πρωτοβάθμιας όρισαν τους υποδιευθυντές που θα είναι υπεύθυνοι για τα Ολοήμερα Σχολεία και θα έχουν τον έλεγχο για τη σωστή λειτουργία τους. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συμβούλιο, προκειμένου να οριστούν οι προϊστάμενοι των ολιγοθεσίων σχολείων, αλλά και θα γίνει και ο προγραμματισμός των υπερωριών των δασκάλων σ’ αυτά τα σχολεία.
Τέλος, η Διεύθυνση καλεί με βάσει τον πίνακα τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς με ειδικότητα στα Γαλλικά, τα Γερμανικά και τα Αγγλικά για να στελεχώσουν τα Ολοήμερα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου