ΤΟΠΙΚΑ

Μιλτ. Ζιάκας : Ανησυχώ για το ταξίδι της “Αργούς”

μιλτ-ζιάκας-ανησυχώ-για-το-ταξίδι-της-851206

Μέσα από μία διαδικασία κατασκευής που προσεγγίζει τον παραδοσιακό τρόπο και την αντίληψη που φτιάχτηκε το ιστίο εκείνη την εποχή, ξεκίνησε η κατασκευή του ιστίου της Αργούς.
Το ειδικό πανί έχει υφανθεί σε αργαλειό –σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο που χρησιμοποίησαν, όπως εκτιμάται, οι Αργοναύτες πριν από 3.500 χρόνια- ενώ την
Όπως τονίζει ο ίδιος η κατασκευή γίνεται στο μεγαλύτερο μέρος χειροποίητα «προσεγγίζοντας την αντίληψη των αρχαίων… πάνω στην ραφή και την κατασκευή του ιστίου, γεγονός που εκ των πραγμάτων προσδίδει μία διαφορετική αίσθηση στη σπουδαιότητα του όλου εγχειρήματος”.
Στο μεταξύ από την πλευρά της ΔΗΤΕΒ και του Δήμου Βόλου, όπως τονίζει ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Μιλτιάδης Ζιάκας, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες προετοιμασίας του ταξιδιού, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι δοκιμαστικοί πλόες και η εκπαίδευση των κωπηλατών πάνω πλέον στην Αργώ.
«Είμαστε ήδη έτοιμοι για το μεγάλο αυτό εγχείρημα”, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μιλτιάδης Ζιάκας, υπεύθυνος για το πρόγραμμα της Αργούς και αντιπρόεδρος της ΔΗΤΕΒ. Όπως αποφάσισε το Δ.Σ έγινε ήδη η συνάντηση με τους βουλευτές, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το όλο εγχείρημα και για την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την οποία ζητείται επειγόντως συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Εξωτερικών, την Πρόεδρο της Βουλής και τα συναφή υπουργεία, προκειμένου να αναληφθούν δεσμεύσεις και να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ώστε με απόφαση της Κυβέρνησης να ναυλωθεί το συνοδευτικό πλοίο, ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να κάνουμε τις απαραίτητες προετοιμασίες, για να είμαστε έτοιμοι για το ξεκίνημα του ταξιδιού, έτσι ώστε να καθορίσουμε την ημερομηνία απόπλου της Αργούς
Παράλληλα ζητούμε να μας δοθεί η δυνατότητα να οργανώσουμε όλο το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα γίνουν το δεκαήμερο πριν τον απόπλου, αλλά και να θωρακιστεί διπλωματικά το ταξίδι στις χώρες της Τουρκίας, της Γεωργίας και της Ρωσίας ώστε να υπάρχει ασφάλεια.
Ανησυχώ, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Ζιάκας, διότι περνούν οι μέρες και δεν έχουμε ακόμη πάρει καμία ουσιαστική απάντηση από την Κυβέρνηση, σύμφωνα με τις επιστολές που έχουν σταλεί από το Δήμο Βόλου.
Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, γι΄ αυτό και εκτιμώ ότι θα πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να απαντήσει ουσιαστικά στο αίτημά μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου